aktuális

A váci püspöki palota idén is csatlakozott az idegenvezetők világnapjához

„Örömmel várjuk látogatásukat Vácon a püspöki palotában, amelynek patinás épületét 18. századi püspök elődömnek, Migazzi Kristófnak köszönhetjük. Nevéhez fűződik a váci Nagyboldogasszony-székesegyház megépíttetése is, valamint a mai Vác barokk arculatának és számos meghatározó épületének a megszületése. Vác és benne a püspöki palota igazi kincseket rejt! Jöjjenek és fedezzék fel! Szívesen látjuk Önöket a váci püspöki palotában! Marton Zsolt, váci püspök.”

Ezekkel a kedves mondatokkal invitálja a turistákat, s természetesen a helyieket is a püspöki palota megtekintésére Marton Zsolt váci megyéspüspök a Váci Egyházmegye honlapján a Turizmus rovatban.

A honlapon olvasható beszámolóból kiderül, a váci püspöki palota idén másodízben csatlakozott az idegenvezetők világnapja programsorozathoz, amelynek keretében január 24-én palotalátogatást tartottak. Ám más alkalommal is szívesen látják az egyéni és csoportos látogatókat a palotában.

Az egyházmegye idegenvezetője a látogatókat a PüspökVác Látogató- és Rendezvényközpontban fogadja, melyet a barokk kori váci püspöki palota egykori gazdasági épületének teljes felújításával alakítottak ki a közelmúltban a Galamb utca 1. szám alatt.

Egyéni látogatóknak minden szombaton van garantált vezetés, amely 11 órakor indul, csoportoknak pedig rugalmasan tudnak időpontot adni. A látogatás módjáról, a belépőjegy árakról itt olvashatnak: vaciegyhazmegye.hu/turizmus (Forrás és fotók: vaciegyhazmegye.hu/vaci-naplo.hu) 

Még szintén érdekelheti...