Sport

Körbefutják a Balatont, hogy segíthessék a sérült gyerekek nyári táboroztatását

A Városi Sportegyesület Dunakeszi (VSD) két kiválósága, Somfai Kriszti, a klub marketing és sajtóreferense, a kiemelt sportolókért felelős munkatárs és Horváth Csongor, a kosárlabda szakosztály vezetője nem akármilyen dologra szánták el magukat. Májusban körbefutják a Balatont, hogy példaértékű sportteljesítményükkel és emberi helytállásukkal arra ösztönözzék a vállalkozásokat és a magánszemélyeket, hogy adományaikkal támogassák a súlyosan beteg gyerekek nyári táborozását szervező Bátor Tábor Alapítványt.

A Dunakeszin dolgozó, három gyermekes édesanya a munka és a családi teendők mellett készül erre a rendkívüli kihívásra. Kriszti már 3 éves korától kezdve a sportnak szentelte életét, és azóta az egyik legfontosabb szerepet tölti be az életében.


Mindketten edzősködnek, és a fiatalok sportszeretetre nevelése mellett kiemelt hangsúlyt fektetnek a beteg gyermekek segítésére is. Ezért is vállalkoztak arra, hogy teljesítsék az UltraBalatont, és futásukkal adományt gyűjtsenek a Bátor Tábor Alapítvány javára.

A támogatás és az összefogás mind a sportban, mind a jótékony ügyekben kiemelkedő fontosságú számukra. Tavasszal a Bátor Tábor Alapítvány jótékonysági sportközösségének, az Élménykülönítmény futócsapatának tagjaiként rajthoz állnak, hogy segítsenek a súlyosan beteg gyermekek élményterápiás táboroztatásában.

A Városi Sportegyesület Dunakeszi (VSD) munkatársai 300.000 forintos adománygyűjtési célt tűztek ki, amit az alapítvány támogatására fordítanának. Bárki csatlakozhat kezdeményezésükhöz, akár egy mozijegy árával is.

Somfai Kriszti és Horváth Csongor

Kriszti kapcsolata a Bátor Tábor Alapítvánnyal már évekkel ezelőtt elkezdődött, többször futott nekik és szervezett adománygyűjtéseket.

Azért az UltraBalaton versenyt választották, mert Kriszti ezt már teljesítette és tudja, hogy ennek a versenynek a felkészülése és teljesítése is emberfeletti feladat és ezáltal talán jobban tudja mozgósítani az adományozókat.

Csongor elmondta, hogy már hónapokkal ezelőtt elkezdték a gyűjtést, és rendszeresen posztolnak az akcióról a közösségi médiában. Minden hónapban növelik a felkészüléshez szükséges munkát, és mindketten nagyon várják már a versenyt és a segítőkész adományozók támogatását.

Adományozni ezen a linken lehet.

Még szintén érdekelheti...