tűz

Durva képeket posztolt a leégett szállodarészről a visegrádi Hotel Silvanus

A visegrádi Hotel Silvanus kitett pár képet a Facebookra a szombati tűzről: a fotók alapján nem sok maradt a lángra kapó tetőszerkezetből, és a jelek szerint a negyedik emelet is teljesen kiégett. „Kedves Vendégeink! Borzasztó órákon vagyunk túl! Hálát adunk, hogy személyi sérülés nem történt. A tüzet sikeresen megállították a tűzoltó egységek! Köszönjük a kitartó és fáradhatatlan munkát a tűzoltóságnak és minden egységnek (katasztrófavédelem, mentők, rendőrség, önkéntesek) egyaránt, továbbá a helyi vendéglátók és szállodák önzetlen és feltétel nélküli segítségét!” – írták a képekhez.

Szombat délelőtt kigyulladt és leégett a visegrádi Hotel Silvanus negyedik emelete és tetőszerkezete. A szállodából kétszázharminc embert evakuáltak rövid idő alatt, a tűzben senki sem sérült meg. Esztergomból, Szentendréről, Szigetmonostorról és Leányfaluról is érkeztek tűzoltók a helyszínre, az egységek tizennégy vízsugárral oltották a 200-300 négyzetméteren tomboló lángokat. A tüzet délutánra körülhatárolták és teljesen eloltották. A tűz idején a 151 szobájukból 143 volt kiadva. A hotel igazgatója, Pintér Róbert szerint valószínűleg elektromos probléma okozta a tüzet.

Az 1970-ben épült, panorámájáról híres visegrádi hotelben már 2008-ban is pusztított tűz. Akkor az elektromos elosztó helyiségben a kapcsolószekrény gyulladt ki, majd a tűz átterjedt az oldalsó épületszárny első emeletén lévő mosodára.

Még szintén érdekelheti...