baleset

Négyen meghaltak egy autóversenyen Lábatlan és Bajót között

Tömegszerencsétlenség történt az Esztergom–Nyergesújfalu ORB-futamon, a halálos áldozatok mellett legalább harminc sérült is lehet. Egy raliautó csapódott a nézők közé, a helyszínre nyolc mentőautó és négy mentőhelikopter érkezett – írja az index.hu.

Több személy meghalt, és többen megsérültek, amikor egy jármű lesodródott az útról, és a nézők közé hajtott – írja a Police.hu. A tömegszerencsétlenség Lábatlan és Bajót között történt március 24-én kora délután.

Az eddigi adatok szerint egy raliversenyen részt vevő jármű eddig tisztázatlan okból lesodródott az útról, és a nézők közé hajtott. A jelenlegi információk szerint négyen meghaltak, heten pedig megsérültek. A körülmények tisztázása folyamatban van – írja közleményében a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Az Arrabona Rally Klub Facebook-oldalán az olvasható, jelenleg folyik a sérültek ellátása, a későbbiekben pontos információkkal jelentkeznek. A baleset előtt pár órával azt írták, olaj került a pályára, és emiatt leállították a futamot. A Kemma.hu megszólaltatott egy szemtanút, aki elmondta, az autó nagy sebességgel érkezett Lábatlan felől, amikor a lassító előtt az út megdobta az autót, a jármű emiatt vált irányíthatatlanná, és sodorta el a közelben álló embereket.

A tragédia után folyamatosan érkeztek a mentőautók és mentőhelikoptereket is vezényeltek a baleset helyszínére. Az Országos Mentőszolgálat kommunikációs szervezője, Sebő Katalin az index.hu megkeresésére közölte: a helyszínre nyolc mentőautó és négy mentőhelikopter érkezett.

Négy ember életét nem lehetett megmenteni, egy gyermeket súlyos-életveszélyes, egy embert súlyos, hat személyt, (köztük egy gyermeket) pedig könnyebb sérülések miatt szállítottunk helyszíni ellátás után kórházba.

A RallyLife információi szerint egy Skoda Fabia R5-tel versenyző páros hajtott a nézők közé az Esztergom–Nyergesújfalu ORB-futamon, mint írják, a négy halálos áldozat mellett több tucat sérült is lehet.

Még szintén érdekelheti...