aktuális

Elstartolt az űrhajó Dunakeszin – A tűzoltó autós játszóeszköz után felavatták a rakétás játékot is

A gyerekek nagy örömére március 29-én átadták a Kazinczy-Tompa utcai játszótéren felépített űrhajós játékot, valamint meglepetésként egy trambulint. Az átadás alkalmával nagyon sok gyermek jött el szüleivel, hogy kipróbálhassák az érdekes, modern kori játszóeszközt.

A dunakeszi gyerekek „húsvéti ajándékát” ünnepélyes keretek között Nyíri Márton alpolgármester adta át Dióssi Csaba polgármester és a körzet önkormányzati képviselője, Bilinszky Ferenc társaságában.

Nyíri Márton nem akarta sokáig várakoztatni a gyermekeket, akik nagy izgalommal várták, hogy birtokba vehessék és kipróbálhassák a játszóeszközt, ezért röviden beszélt arról, hogyan született az űrhajó ötlete és azt miként valósították meg. Mindenekelőtt örömét fejezte ki, hogy elkészült ez a különleges játszóeszköz és a gyerekek már birtokba is vehetik.

„Ez a rakétás játszóeszköz annyira egyedi dolog, hogy az országban elsőként és ez idáig egyedül Dunakeszin építették fel. Emlékszem, annak idején ültünk bent a polgármester úr irodájában Tóth Eszter főkertész asszonnyal és egy katalógust lapozgattunk, amiben benne volt ez a bizonyos prototípus. Én akkor arra gondoltam, hogy mennyire különleges lenne egy ilyen játékot Dunakeszin is felállítani” – emlékezett vissza az alpolgármester, aki hozzátette, hogy neki három gyermeke van és elég sok játszóteret látott már az országban, de még ilyet nem.

A gondolatot tett követte, megkérdezték a környékbelieket, mit szólnának egy rakéta formájú játszóvárhoz, a szavazás során azonban kétféle eszközt szavaztattak meg, a most felépítettet és egy hagyományosat. A kérdésre több mint 300 szavazat érkezett, többségük (négyötödük) erre a játszóvárra voksolt.

Nyíri Márton alpolgármester köszönetet mondott azért, hogy ez a szűkebb lakókörnyezet megkapta a játszóeszköz beszerzésére a lehetőséget, megkapták az önkormányzattól a támogatást, de még annál többet is, mivel bónuszként adtak mellé egy nagyon népszerű kis trambulint.

Végül a jelképes szalagátvágás után a gyereksereg kipróbálhatta a játszótér új, látványos elemét, az „űrjárművet”. Ezzel Dunakeszin megkezdődött az „űrutazás”.

A Szent István parkban minap felavatott tűzoltó autós és mászókás játszóeszköz után az igazán egyedinek és különlegesnek tekinthető űrhajós játszóeszközzel bővült a 24 dunakeszi játszótér gazdag kínálata.

(B. Szentmártoni)

Fotó: filmkovacs.hu és KesziPress

Még szintén érdekelheti...