aktuális

Inkubátorház kialakítása Dunakeszin

Dunakeszi város a projekt keretében kialakításra kerülő inkubátorházzal segítséget kíván nyújtani a helyi induló vállalkozások számára a piaci környezetben történő érvényesüléshez és a folyamatos fejlődéshez. A projekt a Széchenyi Terv Plusz Program keretében kerül megvalósításra 400 millió Ft vissza nem térítendő támogatás segítségével az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásában.

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. 2022.05.16-án támogatási kérelmet nyújtott be a Széchenyi Terv Plusz keretében meghirdetett TOP_PLUSZ-1.1.1-21 azonosító számú, „Helyi gazdaságfejlesztés” című felhívásra, ami pozitív támogatói döntésben részesült.

A projekt keretében megvalósuló fejlesztés célja, hogy a jelentős fejlődési potenciállal rendelkező vállalkozások általános üzleti-szakmai támogatását és magas hozzáadott értékű szolgáltatások nyújtását lehetővé tevő inkubátorház jöjjön létre, mely biztosítja a termeléshez és a szolgáltatásnyújtáshoz szükséges nélkülözhetetlen feltételeket és segíti a mikro-, kis- és középvállalkozásokat piaci életútjuk kezdeti szakaszában.

A fejlesztés a Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. – mint Kedvezményezett – tulajdonában lévő – természetben a 2120 Dunakeszi, Repülőtéri utca 5-17., hrsz.: 2955/145 cím alatt lévő – barnamezős ingatlanon elhelyezkedő egykori Sweet Point édességgyár részleges átalakítását és felújítását foglalja megában. Az inkubátorház kialakítása a főépület irodaszárnyának és az ahhoz kapcsolódó csarnoképületnek a felújításával valósul meg. A projekt keretében az inkubátorház működtetéshez szükséges eszközbeszerzés is tervezett.

A beruházásnak köszönhetően várhatóan növekszik a piacon hosszú távon működő vállalkozások száma, melynek eredményeképpen nő a foglalkoztatottság és erősödik a helyi gazdaság.

A kivitelezési munkálatok megkezdődtek, a projekt megvalósítása várhatóan 2024.12.01-jén fejeződik be.

További információ kérhető:

Homolya József

+36-27/342-253

Még szintén érdekelheti...