Dunakeszi

Aranyérmet nyert a VSD-atléta a fedett pályás országos bajnokságon

Huller Dániel megnyerte a 400 méteres síkfutást a hétvégi fedett pályás országos bajnokságon. 48.01-et futott. Hármasugrásban Szenderffy Dániel harmadik lett.

Két nap alatt, 28 versenyszámban, összesen 312 versenyző állt rajthoz a 2021. február 20-21-én megrendezett Fedettpályás Atlétikai Magyar Bajnokságon. Itt indultak a VSD atlétái is.

Huller Dániel megnyerte a 400 méteres síkfutást, 48.01-et futott.

Hármasugrásban Szenderffy Dániel harmadik lett. Huller Dani ráadásul 800 méteren megszerezte a bronzérmet, 1.48.15-ös eredménnyel. A mezőny erősségét jól mutatja, hogy mind a három dobogós toruńi limitidőnek számító 1:49.00-n belül értek célba. Márciusban Toruńban rendezik az Európa-bajnokságot – írja a dunakeszipost.hu.

Huller Dániel edzője Maracskó Pál. Az atléták január elején csatlakoztak a VSD-hez.

A  szövetség honlapja szerint a budapesti BOK Csarnokban, nem mindennapi „közönség” előtt, a falakon a sportág olimpiai bajnokait és fedettpályás világbajnokát felvonultató arcképcsarnok mellett zajlott a kétnapos megmérettetés. Sokak számára ez volt az utolsó verseny a március 4-7. között soron következő toruńi fedettpályás Európa-bajnokság előtt.

Címlapfotó: Magyar Atlétikai Szövetség

Még szintén érdekelheti...