Dunakeszi

Dunakeszi Szakorvosi Rendelőintézetben négy oltópontot alakítottak – A hétvégén 1032 pácienst oltottak be Pfizer vakcinával

A múlt hét végére a Dunakeszi Szakorvosi Rendelőintézet is bekapcsolódott a koronavírus elleni védőoltások beadásába. A szakrendelő 4 oltóhelyén összesen 1032 pácienst oltottak be Pfizer vakcinával. Az oltási gyakorlat szerint a behívásokat a háziorvosok végezték.

A Dunakeszi Szakorvosi Rendelőintézet bekapcsolása az oltási folyamatba már hetekkel ezelőtt, a háziorvosokkal a Városházán tartott megbeszélés alkalmával felvetődött. Dr. Pál Miklós, a rendelőintézet vezetője felajánlotta, hogy rendelkezésre bocsát rendelőket és nővéreket a háziorvosok számára.

A koronavírus-járvány leküzdése egyre nagyobb terhet ró a háziorvosokra, ezért a város vezetése több oldalról is segítséget nyújt számukra. Miután az óvodák is csak ügyeleti rendszerrel üzemelnek jelenleg, sok óvodapedagógus kényszerülne szabadságot kivenni erre az időszakra. De számukra adódott az a lehetőség, hogy több háziorvosnak nyújtanak segítséget az adminisztráció elvégzésében, telefonhívások lebonyolításában.

A 06 27 542 850-es telefonszámon múlt hét óta elérhető COVID19 információs telefonvonal is ezt a célt szolgálja. Azon pácienseknek, akik általános tájékoztatásra vágynak érdemes ezt a vonalat hívnia. A call centeres kollégák a háziorvosok és a járási hivatal vezetője által felkészítve várják a hívásokat. Több száz telefont fogadnak ügyfélfogadási időben naponta. Az oltások beadásának pontos idejéről azonban csak azon pácienseket tudja ügyfélszolgálatunk érdemben tájékoztatni, akinek a háziorvosa a rendelkezésünkre bocsátja azt – írja közösségi oldalán Dióssi Csaba polgármester.

Még szintén érdekelheti...