Dunakeszi

Átadták az új kormányablakot Dunakeszin

A Pest megyei Kormányhivatal dunakeszi kormányablakát szeptember elsején adták át. Az országban a 307-ik intézmény szeptember 6-tól fogadja a megújult vasútállomás mellett az ügyfeleket.   

    Az ünnepségen jelen volt György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, Tuzson Bence, a Miniszterelnöki kabinetiroda kormányzati államtitkára, a térség országgyűlési képviselője, Tarnai Richárd, Pest megyei kormánymegbízott, Dióssi Csaba Dunakeszi polgármestere, Bíró Attila, a Miniszterelnöki Kabinetiroda szakmai koordinációért felelős helyettes államtitkár.

Dr. Tarnai Richárd (b1), György István, dr. Tuzson Bence, Dióssi Csaba, dr. Bíró Attila
  • Tíz esztendeje határozta el a magyar kormány, hogy a területi közigazgatásban egy teljes átfogó átalakítást hajt végre – mondta György István. A továbbiakban arról szólt, hogy új szemléletű közigazgatásra került sor azért, hogy minél kevésbé érezzék az ügyfelek, hogy egy hatósági ügyintézés részesei. Utalt arra, hogy a járványhelyzet előtt csaknem 15 millió ügyfél kereste fel a kormányablakokat, majd a világjárvány okozta helyzethez a területi közigazgatásnak is alkalmazkodni kellett.

    Kifejtette az államtitkár, hogy a kormányablakok már sokrétűbb szolgáltatást nyújtanak a korábbi okmányirodákhoz képest. Minden olyan okmány, ügyirat, ami hatósági ügyintézést igényel, a kormányablakban leadható, kivéve azokat, amelyek bizonyos jogszabályok alapján különleges eljárást igényelnek.

    Kijelentette továbbá, hogy a kormányhivatali rendszer Magyarországon az egyik legsikeresebb ilyen típusú szolgáltatás. Minden megyének megvan a kormányablakbusza, melyek Pest megyében ezidáig 69 településen jártak. (Az átadással egy időben Dunakeszin is megjelent a kormányablakbusz. A szerk.). A megyében 32, az országban 307 kormányablak működik, ezek közül 15 vasútállomásokon. Az átalakítások végén várhatóan 313 kormányablak fogadja majd az ügyfeleket.

  • Az a munka, amit a közigazgatásban dolgozók elvégeztek, nagyban hozzájárult ahhoz, hogy mind a második, mind a harmadik hullámon túl tudott lenni Magyarország – fogalmazott Tuzson Bence.

    A továbbiakban kiemelte, hogy a dunakeszi lakosok már megérdemeltek egy ilyen korszerű kormányablakot. Ez a város, és a térség az ország legjobban fejlődő térsége, nagyon jó az együttműködés a polgármesterrel, a képviselő-testülettel s ezt számtalan fejlesztés is bizonyítja. A megépült kormányablakkal párhuzamosan megújult a vasútállomás épülete is. A fejlesztések az itt élők érdekeit szolgálják, és egyes felmérések szerint Dunakeszi a legélhetőbb város és ez hatással van a térség többi településére is.

  • A most elkészült kormányablakban, a korábbinál jóval korszerűbb körülmények között végezhetik munkájukat a dolgozók és ez hatással van az ügyfelekre is – jelentette ki Tarnai Richárd.

    A beszédeket követően sor került az ünnepélyes szalagátvágásra.

Katona M István

A szerző felvételei

Még szintén érdekelheti...