Dunakeszi

Rendhagyó ballagás a RADNÓTIBAN – 2021.

Ez a ballagás több okból is rendhagyó volt. Először is, mert– a tavalyihoz hasonlóan – hagyományos körülmények között nem lehetett megtartani, pedig a legfontosabb hagyományaink közé tartozik az alsóbb évfolyamok által feldíszített épületben és tantermekben, a padokban ünneplőben ülő iskolatársak között körbejárva búcsút venni az alma matertől.

Városi esemény szokott lenni a ballagás, amely most a szalagavatóval együtt elmaradt. A családok, barátok, ismerősök előtt vették volna át a különböző elismeréseket a díjazottak, többéves kitartó munkájuk elismeréseképpen. Ebben a tanévben a ballagás alkalmából egy videófilm készült, a Telekeszi TV megvalósításában.

Sajnos 2020-ban sem volt ballagás és így az ünnepélyes díj átadás is elmaradt, ezért idén két pedagógus, dr. Vecserkáné Józsa Zita és Láda Ottilia vehette át a Tanári Radnódi-díjat, melynek fő támogatója Dióssi Csaba polgármester.  

A díjakat ebben a tanévben is odaítélték, az alábbiak szerint. A Tanári Radnótí-díjat idén

Tanári Radnóti-díj:

Dr. Vecserkáné Józsa Zita

Radnóti-díj:
Dr. Vecserkáné Józsa Zita
 
Dr. Vecserkáné Józsa Zita kezdő tanárként került a Radnóti Miklós Gimnáziumba 1995-ben. Egyetemi tanulmányait a pécsi tudományegyetem biológia-angol szakán fejezte be kiváló minősítéssel. Pályafutását rendkívüli lelkesedéssel és lendülettel kezdte, mely a mai napig kitart. Kezdetek óta mindkét szakját magas színvonalon tanítja. Az iskola érdekeihez igazodva jelenleg magasabb óraszámban biológiát tanít. Teljes pedagógus pályafutását a folyamatos szakmai fejlődés, a tehetséges diákok képzésében való elkötelezettség jellemzi. Tanári munkájában elhivatott, igényes és alapos. Munkájára mindig odafigyel, kooperatív. Évek óta sikeresen vezeti az angol nyelvi munkaközösséget. Iskolánk vezetősége kiemelkedő és megbízható szakmai munkájának elismeréseként bízta meg a munkaközösség vezetésével, ahol a sokféle érdekeket sikerül ötvöznie.
Vezetőként is azt tapasztaltuk, hogy Zita tevékenysége jelentősen hozzájárult tehetséggondozó munkánk eredményességének javításához. Lelkén viseli nemcsak az angol, hanem a biológia tanítását, szakmai előmenetelét is.
Szakmai sikereit jól mutatja, hogy számos tanítványa sikeresen felvételizik az egyetemekre biológiából, rendszeresen jutnak be tanítványai az angol és biológia OKTV 2. fordulójába, tesznek közép- vagy felsőfokú nyelvvizsgát. Diákjai sikeresen szerepeltek a Bolyai Természettudományi Csapatversenyben.
Osztályfőnöki tevékenységében is példamutató, a szülőkkel kiépített kapcsolata együttműködésre törekvő, konfliktusmentes. Jelenleg a 9.a osztályfőnöke.
Az elmúlt években a gimnázium jótékonysági báljának szervezői feladatát karolta fel, és szervezte meg a programot határtalan lelkesedéssel. Munkatársaival együttműködő, rendkívül rugalmas és türelmes. Kimagaslóan jó szervezőképességgel rendelkezik.
Vezetői munkájában megbízható, pontos, diákjainkért és kollégáiért odaadó munkát végez. Egyéniségének pozitív kisugárzása, segítőkészsége, vidám alaptermészete a nehéz időkben összetartó ereje közösségünknek.
Személyében iskolánk középgenerációjának egyik rendkívül tehetséges, kiváló szakmai munkát végző, példamutató pedagógusegyénisége kap Radnóti-díjat, akit méltán állíthatunk azok közé a kollégáink közé, akik jelentős hatást gyakoroltak közösségünk fejlődésére.
 
Nyiri István igazgató
 
Tanári Radnóti-díj:
Láda Ottilia
 
Láda Ottilia 1980 óta folyamatosan a magyar közoktatásban dolgozik. 1980-ban a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán szerzett zeneiskolai hegedűtanári diplomát, majd Miskolcon helyezkedett el a 6. sz. Ének-Zenei Általános Iskolában. Közben tagja volt a Miskolci Szimfonikus Zenekarnak is.
2002-ben szerzett angol szakos nyelvtanári diplomát az ELTE Bölcsészettudományi Karán. 2004-ben került a Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnáziumba, Az iskolában kimagasló eredményeket ért el az angol nyelv oktatása területén. Diákjai a közép- és emelt szintű érettségi vizsgákon kiválóan teljesítenek. Folyamatosan ösztönzi, motiválja diákjait a nyelvtanulásra. Kimagasló módszertani tudásának köszönhetően minden diákja közép- vagy felsőfokú nyelvvizsgát szerez tanulmányai végére.
Az iskolai feladatok ellátásában a középiskolai korosztály tanításából veszi ki a részét. Minden évben a nyelvi előkészítő évfolyam haladó angol angolcsoportjait bízzuk rá szakmai felkészültségének elismeréséül. Diákjai szeretik és tisztelik, elismerik munkáját, együttműködnek a közös célok elérésének érdekében. Kollégái is elismerik szakmai tudását.  Munkájukat folyamatosan segíti, támogatja. Kiemelném, hogy mentortanárként számos egyetemi hallgatónak, gyakornoknak nyújtott kiemelkedő támogatást.
Ottilia osztályfőnöki tevékenységet is vállalt, melyet mély odaadással és szeretettel végzett. Különleges empatikus képességeinek köszönhetően ezt a feladatot is kiválóan teljesítette. Tanár kollégáinak mindig szívesen segít, baráti viszonyt ápol munkatársaival.
Kolléganőnk a tanév végén nyugállományba vonul, munkájával kiérdemelte a Radnóti-díjat.
 
 
Nyiri István
intézményvezető
Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium

 
 

Tanulói Radnóti-díj:

Bán Balázs 12.a

Szmolár Attila Botond 12.b

Badruddin Dániel Kiron12.c

Hudra Eszter 12.d

Tóth Máté 12.d

Kosz Julianna 12.a

Dióssi Csaba Polgármesteri Elismerés elnevezésű kitüntetést adott át azoknak a tanulóknak, akiknek tanulmányaik alatt mindvégig kitűnő volt a bizonyítványuk:

Badruddin Dániel Kiron 12.c

Budavári Júlia 12.c

Szmolár Attila Botond 12.b

Lázár Kitti 12.d

Lendvai Noémi 12.d

Tóth Barbara 12.d

Rotary pályázati díj:

I. fokozat: Tóth Máté 12.d

II. fokozat: Pőcze Kinga 12.a

Lenau-díj:

Sótonyi Lili 12.d

Kiss Hanga 12.b

Horváth Ádám 12.b

Peredi Luca 12.c

Sportdíjak:

Az év jó tanuló – jó sportolója: Takács Viktória 12.d

Az év amatőr sportolója: Kosz Julianna 12.a

Az év sportolója: Lázár Kitti (12.d) és Lendvai Noémi (12.d)

A ballagó osztályok osztályfőnökei: Lajtai Mariann, Horváth Henrietta, Kozma Éva, Sitery Beáta

(B. Szentmártoni)

Még szintén érdekelheti...