Dunakeszi

Megnyílt a fiatalok szabadtéri színpada

Ma délután megnyitottuk a Fiatalok Szabadtéri Színpada elnevezésű 10 napos, kulturális rendezvénysorozatot, amelynek alapítója és művészeti vezetője Gaál Attila Csaba színművész, rendező, dunakeszi lakos – jelentette be közösségi oldalán Dióssi Csaba, Dunakeszi polgármestere.

A Fissz Feszt immár második alkalommal kerül megrendezésre a dunakeszi szabadstrandon. Az idei műsor Farkas Pál karmester vezénylésével a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar előadásával vette kezdetét.

A fesztivál célja, a helyi közösség tehetséges fiatal művészeinek felkutatása és bemutatása, az értékteremtés és a kapcsolatépítés.

A rendezvényen szinte minden művészeti ág képviselteti magát és színes programkínálatával a strandolókat is a színpad elé csábítja.

Gaál Attila Csaba

A szervezők könnyű-, komolyzenei-, és népzenei koncertekkel, filmvetítésekkel, versfelolvasásokkal, irodalmi előadásokkal, cirkuszi és táncprodukciókkal, hitvitákkal, sporteseményekkel, slam poetry-estekkel, tehetségkutatóval és gasztronómiai bemutatóval várják a kedves érdeklődőket mától egészen augusztus 8-ig.

Fogadják szeretettel Dunakeszi összművészeti fesztiválját, jó szórakozást és kellemes időtöltést, a fiatal művészeknek pedig elismerő tapsot és sok sikert kívánunk! – mondta a ma délutáni megnyitón a város polgármestere.

Dióssi Csaba polgármester

Az idei fesztivált a nemrég elhunyt Jankovics Marcell Kossuth-díjas rajzfilmrendező, a nemzet művésze emlékének ajánlják a szervezők. Rajzfilmjeiből ismert grafikákkal díszített fesztiválpólókat készítenek, amelyek a helyszínen megvásárolhatók.

A rendezvényen helyi alkotók műveinek megtekintésére és helyi termelők termékeinek megkóstolására is van lehetőség.

A fesztivál fő támogatója Dunakeszi Város Önkormányzata és a Mi a Kavics Strand Bisztró.

A rendezvény védnökei két Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, Esztergályos Cecília és Koncz Gábor. A jelenleg Gödön élő Koncz Gábor sok szállal kötődik Dunakeszihez, akinek hosszú évekig volt nyaralója a városban.   

A programok ingyenesen látogathatók.

A rendezvény teljes helyszíni támogatói bevételét a szervezők a pandémiás időszak miatt nehéz helyzetbe került művészeknek ajánlják fel.

Fotó: Kovács Zsolt

Még szintén érdekelheti...