Dunakeszi

A természet és a sportolás varázsa

A hideg napok után ma igazán kellemes napra ébredhettünk. A ragyogó napsütésben, aki tehette kerékpárra pattant, hogy élvezze a természet szépségét, a sportolás testet, lelket erősítő élményét. Sokan sétáltak a dunakeszi szabad strand sétányán, megpihentek a vízparton, gyönyörködtek a békésen folyó nagy vízben, a túlparti Pilis hegység panorámájában…

Mint arról lapunkban is beszámoltunk elkészült a hazánkat átszelő EuroVelo6 kerékpárút dunakeszi szakasza, melyet elsőként Tuzson Bence országgyűlési képviselő, és Dióssi Csaba polgármester tesztelte március 23-án. Az Újpest pereme és a dunakeszi Liget utca között épült új szakasz hivatalos avatójára várhatóan ebben a hónapban kerül sor, ám a szép természeti környezetben kanyargó kerékpárút csábító „hívogatásának” nem lehetett ellenállni. Kicsik és nagyok, profik és „amatőr” sportkedvelők szemmel láthatóan élvezték, hogy a jó minőségű új pályán tekerhetnek…

Méltán nyilatkozta Tuzson Bence miután az 5 kilométeres új pályán végig hajtottak: „A bicikliúttal hozzájárulunk ahhoz, hogy egy élhetőbb országban, többet mozogva, egészségesebben, kiegyensúlyozottabban éljünk. Bízom benne, hogy ennek a lehetőségnek köszönhetően mindenki egy kicsit többet fog mozogni!”

A közismerten rendszeresen sportoló Dióssi Csaba pedig arra bíztatott minden kerékpározni szerető dunakeszi polgárt, hogy próbálja ki a nemsokára átadásra kerülő új kerékpárutat. 

– Egészen új szemszögből lehet megismerni Dunakeszi csodálatos részeit, talán olyanokat, amivel még nem is találkozott az itt lakók nagy többsége – fogalmazott a polgármester.

– Az önkormányzat az EuroVelo6 kerékpárúthoz egy városi becsatlakozó szakaszt épít saját forrásból – ismertette Dióssi Csaba, aki hozzátette: az ideérkezőket szép és kulturált környezet fogadja.

Már elkészült a kerékpáros megállóhely, jó ütemben épül a modern, többfunkciós, családbarát mosdó is…

Nagyon színvonalas körülményekkel várjuk a városunkba érkezőket és a helyi lakosságot – hangsúlyozta Dióssi Csaba polgármester, ami szemmel láthatóan vonzó sokak számára.

A nehéz napok után jó volt élvezni a természet szépségét és a sportolás varázsát…

(Vetési)

Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...