Dunakeszi

Újabb sikerek a Dunakeszi Farkas Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában

Már megszokhattuk, hogy a Farkas Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában a kiemelkedő tehetségű növendékek rendre sikereket érnek el. Bár az idei tanévnek még nincs vége, ám máris újabb tiszteletre méltó eredményekről számolhatunk be.

    Rangos hangszeres zenei versenyeken nagyszerű eredményeket tudhatnak maguknak a tehetséges növendékek, ám örömteli eredmény az is, amikor végzős fiatalok a választott művészeti szakközépiskolába nyernek felvételt.

    Ezzel kapcsolatban Farkas Pál intézményvezető kérdésünkre így fogalmazott: – Egy éve már, hogy szokatlan változás állt be mindannyiunk életébe, így a mi intézményünk mindennapjaiba is. Áttértünk egy új oktatási formára, mely egy művészeti képzésben különösen nagy kihívást jelent. Online oktatunk, tapasztaltabbak, rutinosabbak lettünk mi is és az általános és középfokú tanulmányaik mellett művészeti képzésben részt vevő növendékeink is. Igaz, hogy sok hangverseny, meghallgatás, fellépés elmaradt, de tanáraink ebben a kritikus, bizonytalan élethelyzetben is helytállnak, motiválják növendékeinket. Meg kellett tanulnunk az online versenyekre is felkészülni, igényes digitális felvételeket készíteni, hogy továbbra is eredményesek legyünk.

    Ezt követően beszámolt az intézményvezető a legfrissebb sikerekről. Dr. Domoszlai Erzsébet tanszakvezető tanárnő és Bergl Noémi zongoratanárnő tanári különdíjban részesültek a Zenevilág Művészeti Alapítvány szervezésében megrendezett I. Nemzetközi „Zongoramesék” Zongoraversenyen, melyen a 197 online versenyző közül a „Zenevilág Reménysége” fődíját kapta Nyiri Alexander Noel (III. korcsoport, fk. Dr. Domoszlai Erzsébet). A „Zongoramese csillaga” különdíj nyertese Pol Vera (III. korcsoport), Arany-díjban részesült Konyicska Tamás (V. korcsoport, mindkettő fk. Bergl Noémi). Lits Barnabás (fk. Dr. Domoszlai Erzsébet) felvételt nyert a Szent István Zeneművészeti Szakgimnáziumba (szolfézstanára Császik Mónika).

    A XV. Váci Országos Gitárversenyen az V. korcsoportban Fazekas Flóra (fk. Kökény Zsuzsanna) negyedik helyezést ért el. Teljesítménye értékét növeli, hogy kiváló tanulmányi eredménnyel készül az érettségire.

    A képzőművészeti szakon, melynek vezetője Farkasvölgyi Éva, minden évben sikeresen felvételiznek növendékek közép- vagy felsőfokú művészeti képzésre. Idén hárman folytathatják tanulmányaikat a Budapesti Képző- és Iparművészeti Szakgimnáziumban (Kisképzőben), ahol 700 fő felett volt a jelentkezők száma.

Grafika szakra felvételt nyert: Kinczli Emma Luca (409 jelentkező volt, 13 fővel indul majd az osztály).

Textilműves szakra felvételt nyert: Gyüre Zsuzsa (90 jelentkező volt, 11 fővel indul az osztály).

Divat – és stílus szakra felvételt nyert: László-Hanzel Aliz (225 jelentkező volt, 11 fővel indul az első évfolyam).

    Az eredmények önmagukért beszélnek. A tehetség önmagában fél siker, a teljes kibontakoztatásban elévülhetetlen érdemei vannak a felkészítő tanároknak, akik szakmai tudásuk legjavát nyújtva segítik növendékeik művészi „szárnybontogatását”.

Katona M. István (Dunakanyar Régió)

Fazekas Flóra
Gyüre Zsuzsa
Kinczli Emma Luca
Lits Barnabás
Konyicska Tamás
László-Hanzel Aliz
Nyiri Alexander
Pol Vera

Még szintén érdekelheti...