Dunakeszi

Már a felnőtt háziorvosi rendelőkben is vérképelemző készülékek segítik a diagnózist

„Két új gép segíti és gyorsítja a diagnózist trombózis-, tumor-, gyulladás-, pajzsmirigy-, prosztataprobléma és cukorbetegség-gyanú esetén. Mindez a gyors diagnózis mellett azért is fontos, mert ezek a készülékek tehermentesítik a laborok várólistáit. Továbbá ezekkel a vizsgálatokkal csökken a sürgősségi ellátásra küldöttek száma, mivel még a nagyobb bajt megelőzve, korábban sikerülhet felkutatni egy-egy problémát. Országos problémára, helyben keressük a megoldást” – jelentette ki Dióssi Csaba, Dunakeszi polgármestere.

A városvezető a legfrissebb eredmények között említette a családi- és szenior szűrőnapokat, a várólisták csökkentése érdekében áprilisban pedig rendkívüli szakrendelési napot szerveztek a Dunakeszi Szakorvosi Rendelőintézettel együttműködve, amit májusban újabb követ.

Elsőként a Széchenyi úti rendelőbe érkezett meg a gép, amelyet Babcsányi doktornő vett át. Mellette dr. Czellár Éva doktornő fogja használni még a vérképelemező készüléket.

“Ezúttal dr. Babcsányi Judit doktornő szakmai javaslata alapján vásároltunk vérelemző készüléket két felnőtt háziorvosi körzetbe, amely gyorsítja a diagnózist trombózis-, tumor-, gyulladás-, pajzsmirigy-, prosztataprobléma és cukorbetegség-gyanú esetén, ezáltal csökkenti a kórházi sürgősségi ellátásra irányított betegek számát” – nyilatkozta Sipos Dávid alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője a dunakeszipost.hu-nak.

Sipos Dávid alpolgármester és Juhász Ádám, Alag városrész alpolgármesteri megbízottja adta át a készüléket dr. Babcsányi Judit háziorvosnak (Fotó: dunakeszipost.hu)

További gépek vannak beszerzés alatt, hiszen a cél, hogy minden olyan rendelőbe kerüljön hematológiai készülék, ahol azt az orvosok igénylik. Dr. Zumkó Anett gyermekorvos szerint a gépet használják, beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

Az alpolgármester kiemelte, hogy az önkormányzat nem szakmai szervezet az egészségügyben, a feladata a háttér biztosítása. “Ugyanakkor látjuk a várólistákból eredő problémákat, ezért konkrét lépéseket tettünk. Amellett, hogy felújítottuk az összes rendelőt, bővítettük és felújítottuk a szakorvosi rendelőintézetet, új mentőállomást építettünk, és egy újabb egészségházat építünk a Fő úton, szűrőnapokat szervezünk, gépeket szerzünk be, és Dióssi Csaba polgármester úr kezdeményezésére rendkívüli szakrendelési napokat vezettünk be az SZTK-ban, ami egyértelműen csökkenti a várólistákat. Köszönjük, hogy számíthatunk az egészségügyi dolgozókra, ők is számíthatnak ránk” – mondta Sipos Dávid alpolgármester.

Még szintén érdekelheti...