aktuális

Váci Polgári Est: dr. Bagdy Emőke volt az áprilisi vendég a kilátóban

Ahogy az várható volt, zsúfolásig megtelt a Piarista Kilátó Központ nagyterme a hagyományos, hónap végi Váci Polgári Estre, mely alkalomból ezúttal Dr. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus érkezett a pódiumra Fábián Fédra háziasszony, az esteket kezdeményező Rétvári Bence országgyűlési képviselő és Imre Zsolt, a társszervező Váci Polgári Fórum vezetője, a Fidesz-KDNP pártszövetség polgármesterjelöltje társaságában.

Bevezetésként R. Kárpáti Péter színművész lépett a mikrofonhoz, s elszavalta Sajó Sándor: Magyarnak lenni című versét.

A közéleti témájú est előadásának és az azt követő kérdezz-feleleknek ezúttal a nemi identitás volt a témája, illetve a „modern” világunkban ennek megkérdőjelezésére, befolyásolására irányuló, az emberi szabadságjogokra hivatkozó dekadens politikai törekvésekkel szembeni ellenállás fontossága.

Mint elhangzott: azért is időszerű ez a kérdés, mert a többfrontos közelgő választásoknak az is tétje, hogy a nemi identitás megkérdőjelezhetetlensége, ha úgy tetszik Istentől adottsága mellett kiálló politikai erők képviselőit vagy vadliberális elveket valló döntéshozókat juttatnak inkább a testületekbe a szavazók a társadalmi-politikiai élet bármely szintjén.

„A két nem ugye olyan evidencia, ami a biológiai létezésünk első pillanatától el van döntve és szignifikánsan, befolyásolhatatlan bizonyossággal maradunk abban a nemben, amiben születtünk, hacsak meg nem zavarják ezt a személyiségfejlődést. Maradunk abban a nemben, ahogyan nemzettek és ahogyan megkaptuk apánktól, anyánktól ezt az ötven-ötven százalékos genetikai útravalót.

Onnan, attól a pillanattól már el van döntve ez az identitás. Úgynevezett sejtmemória működik, tehát minden pici sejtünk tud a nagy egészről, ezért mi minden sejtünkben nők vagyunk, ha azt a konstellációt kapjuk. Ez így van, ha bármiként próbálják is akár csak egyes szervekhez vagy funkciókhoz kötni a mivoltot, azt nem lehet, mert a sejtekben benne van az a tudás, hogy férfiak avagy nők vagyunk, ha egyszer azt a programcsomagot kaptuk.

A tudomány nagyon őszintén és olykor kegyetlenül szembesít bennünket ezekkel a tényekkel, és amikor mi megpróbálkozunk valamiféle manipulációval, az lesz a vége, hogy hiába operáltatja át magát valaki, hiába teszi ilyenné vagy olyanná, ezzel szemben ott van a sejtek mély tudása” – fogalmazott az előadó.

A folytatásban a család szentsége, védelmének fontossága is szóba került, ezzel kapcsolatban így foglalt állást a jeles előadó-vendég:

„Nekünk azzal, hogy férfiak és nők vagyunk, küldetésünk van, az a küldetés, hogy két ellentétes nemű ember egy pár lesz, egy nagy egész, olyan egész, amely arra hivatott, hogy családot hozzanak létre. Ráadásul úgy, hogy mindketten a legjavát adják annak, amit magukkal hoztak, és így tudnak egy fészket teremteni.

Nem veszítjük el az énünket, hanem beadjuk a közös küldetésnek a teljesítésébe, hogy onnan kezdve, hogy együtt már “mi” vagyunk, közös akarattal fogadjuk a gyermeket, tervezzük a jövőt, csak így képzelhető el az, hogy utódok lesznek, és mi teljesítjük az élet törvényét.”

A modernnek mondott politikai jelenvalóság veszélyeiről szólva Dr. Bagdy Emőke leszögezte: a nemi identitás kérdésében a woke kultúra képviselői, szószólói megpróbálják elhallgatni, hogy az emberi személyiségfejlődés minden szakaszában hatalmas programok törvényei érvényesülnek, éspedig azért nem beszélnek erről, mert azt mondják helyette, hogy ne törődjünk a tudomány elavult üzeneteivel, adjuk meg az emberi léleknek azt a választási szabadságot, hogy majd ő eldönti, hogy fiú lesz-e vagy lány.

„Szédült, sőt őrült kultúra az, amelyben az ember megpróbál Istent játszani akár a nemi identitás vonatkozásában. Tévedés ne essék, ez a hozzáállás a szabadság túlértelmezése, egy olyan megtévesztett és megtévesztő kultúra, amely ránk akarja erőltetni ezeket az úgymond szabadságokat. Ez nem szabadság, hanem végletes, öngyilkos szabadosság, végső soron a halál kultúrája, amely a káosz felé vezet, valójában a pusztítást célozza, s kisugárzása a világra ugyancsak pusztító erőknek az érvényesülése” – figyelmeztetett az előadó.

Leszögezte, hogy tehát az élettörvény első pontjának teljesítése a tét, az, hogy vigyázzunk az életre, hiszen törékeny, sebezhető, óvni kell, elérni azt, hogy ne károsítsák téveszmékkel, olyan kort élünk, amikor védenünk kell magunkat és szeretteinket minden ellenségességtől.

Forrás: vaconline.hu/Ribáry Zoltán

Még szintén érdekelheti...