Kultúra

Váci dalszerzők szép sikerei, nagy lehetőségei

„Tíz perc múlva három” címmel elkészült egy új mozifilm, ami azért is érdekes, mert a főcímdal és az egész filmzene kapcsán főszerepet kapott az alkotásban a váci Pálinkás Gergely (gitáros-dalszerző) és Toldi Tamás (szövegíró-énekes) is.

Mint korábban megírtuk, a váci szerzőpáros több közös száma is nagyon betalált nagy nevű alkotóknál az utóbbi időben, így például szerzőtársak lehettek Charlie „Mindenen túl” című, Fonogram-díjat nyert albumán, aztán pedig Dézsy Zoltán rendező főcímdallá kérte tőlük „Álarc nélkül” című számukat, sőt a filmzene elkészítését végül teljes egészében Pálinkás Gergelyre bízta.

Díjátadón: Pálinkás Gergely (b1), Toldi Tamás (b2)

Nos, a film elkészült, már pereghet a vásznon, első – premier előtti – vetítésére a veszprémi AGÓRA Kulturális Központban tartott Magyar Mozgókép Fesztivál adott alkalmat június 24-én, s ahogy sorra nyitnak a mozik, egyre több vetítőhelyen megnézhetik az érdeklődők az alkotást országszerte.
– Nekem személy szerint nagyon tetszik a produkció, hiszen a misztikumon és a humoron túl igen mély mondanivalók vannak benne és ezeket a mondanivalókat hitelesen közvetítik a kiváló színészek. A helyszínválasztások is remekül sikerültek, így a nézők a könnyed történet mellett gyönyörködhetnek a magyar táj szépségeiben is – nyilatkozta érdeklődésünkre Toldi Tamás.

Hozzátette: reményeik szerint a filmrendezővel közös munka ezzel nem ért véget, s erre Pálinkás Gergely is ráerősített közösségi médiás oldalán, így fogalmazva: „Köszönjük Dézsy Zoltánnak a lehetőséget, a nézőknek pedig a pozitív fogadtatást. Folytatás következik!”
Időközben Toldi Tamás belevághatott egy szavai szerint különösen megtisztelő lehetőséget jelentő önálló munkába, ugyanis szerzői albumot készíthet.
– Már évek óta kérdezgetik tőlem, hogy miért csak másoknak írok dalszövegeket és magamnak miért nem? Hát most eljött az idő! Lehetőséget kaptam arra, hogy készítsek egy szólóalbumot, amin ezúttal én fogom énekelni a szövegeimet. Mindig is rockénekesnek tartottam magam elsősorban, ezért hát ez az anyag is a dallamos rock jegyében születik majd. Két éve megismerkedtem egy kiváló gitárossal, Szűcs Norbert barátommal, aki hangmérnöknek is nagyszerű, és bele is vágtunk a közös munkába, aminek az eredménye jövő tavasszal lesz majd hallható. Egy másik barátom, Beszkid József is sokat segít nekem. Már több dal feléneklésén túl vagyunk, úgyhogy jól haladunk – nyilatkozta lapunknak Toldi Tamás.

Ribáry Zoltán (Dunakanyar Régió)

Még szintén érdekelheti...