Dunakanyar régió

Régiónkban is elkezdik a pedagógusok oltását

Régiónkban a területi ellátás szempontjából a váci kórház a kijelölt oltóközpont, ahová érkeznek és tárolják a vakcinákat – tájékozatta lapunkat Imre Zsolt, a Dunakeszi Járási Hivatal vezetője, aki elmondta, hogy a regisztrált pedagógusok oltását az ünnep előtti három napban, csütörtöktől szombatig végzik a váci Jávorszky Ödön Kórházban.  

A Dunakeszi Járás területén harminc háziorvosi praxis van, ahol ugyancsak oltják a lakosságot, de előfordult, mint pl. Dunakeszin, ahol a szakorvosi rendelőt is kijelölték oltóközpontnak, ahol egy hétvégén az intézmény négy oltópontjában 1032 embert oltottak be három nap alatt.

  • A Dunakeszi Szakorvosi Rendelőintézetben – a központilag elrendelt tömeges oltás keretében – március 19-20-21-én 1032 embert oltottak be. A városban nagymértékben megkönnyíti a háziorvosok munkáját, hogy az önkormányzat segítséget nyújt bizonyos adminisztrációs feladatok ellátásában, információs Call centeres telefonközpontot hozott létre. Rendszeresen konzultálunk a város vezetőivel, folyamatosan tájékoztatjuk egymást a legfontosabb feladatokról, hogy minél hatékonyabban tudjuk segíteni az oltások megszervezését – tájékoztatott a Dunakeszi Járási Hivatal vezetője.

Elmondta: minden héten a megyei oltó munkacsoport határozza meg, hogy milyen vakcinát kapnak és milyen mennyiségben, amit felhasználhatnak a háziorvosok.

  • Általában AstraZeneca és Sinopharm áll rendelkezésre, de a váci kórházban pl. többnyire a Pfizer vagy Szputnyik V vakcinával oltják be a pácienseket – ismertette.

A Dunakanyar Régió kérdésére elmondta, hogy a regisztrált pedagógusokat térségünkben a váci Jávorszky Ödön Kórház oltóközpontjában oltják be április 1-2-3-án.  

– Akik részt kívánnak venni az oltási programban és regisztráltak, azokat sms-ben értesítik az oltás időpontjáról és helyszínéről – tájékoztatott Imre Zsolt, aki hozzátette: a várandós kismamákat a héten Pfizer-rel oltják be a háziorvosi praxisokban. A koronavirus.gov mai tájékoztatása szerint: „a várandósok, amennyiben igénylik az oltást, akkor előbb regisztráljanak a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon és ezt követően tájékoztassák háziorvosukat az oltási szándékukról. Ezt követően a háziorvos megszervezi az oltásukat a kórházi oltóponton (Pfizer vakcinával) vagy amennyiben rendelkezésre áll Moderna vakcina, akkor akár háziorvosi rendelőben is sor kerülhet rá”.

(Vetési) Dunakanyar Régió
Fotó: internetes illusztráció

Még szintén érdekelheti...