Szob

Sikeres pályázat, jelentős felújítások Szobon

A Börzsöny lábánál, a Duna és az Ipoly találkozásánál elterülő határ menti város nemcsak természeti és épített „kincseivel” vonzó a turisták és a helyi lakosság körében, de a település polgárait kiszolgáló intézményhálózatának folyamatos felújításával, bővítésével is kivívta a közösség elismerését.

Ferencz Gyöngyi polgármester vezetésével rendkívül nagy hangsúlyt helyez a városi önkormányzat a pályázati források elnyerésére, melyek a helyi intézmények, épületek felújítását, bővítését segítik. A jól kidolgozott és eredményes pályázatnak köszönhetően újult meg a közelmúltban pl. a város művelődési háza, hogy csak az egyik legjelentősebbet emeljük ki.

Szob Város Önkormányzata a „KEHOP-5.2.9-16-2017 Pályázatos épületenergetikai felhívás a közép-magyarországi régió települési önkormányzatai számára” felhívásra benyújtott pályázaton 178 848 061 millió Ft támogatásban részesült.

„A közel 180 millió forintos pályázati forrásból újult meg a szobi általános iskola, idősek otthona és „Meseház”. Az épületek új homlokzatot, szigetelést, nyílászárókat és napelemeket is kaptak. Megújult külső és megújuló energiaforrások. A műszaki és szakmai tervek szerint megvalósult felújítással az épületek fenntarthatósága hosszú távon biztosítottá vált. Jelentősen javul az energiamérleg, mellyel csökkennek a fenntartási költségek – nyilatkozta lapunknak dr. Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője. 

Forrás: Dunakanyar Régió

Még szintén érdekelheti...