Sport

A dunakeszi Kiss Levente nagy szívvel bokszolva bronzérmes az ifjúsági világbajnokságon

A nyolcadik versenynapon egyetlen magyar léphetett ringbe a kielcei ifjúsági világbajnokságon, a már biztosan érmes Kiss Levente. Legnagyobb tehetségünk az üzbégek klasszisa, Dzsahongir Zokirov ellen is bizonyított, közel volt a következő nagy skalphoz, de szoros vereségét követően így is világbajnoki bronzérmet vehet majd át.

Junior Eb-ezüstérmesünk, és felnőtt magyar bajnokunk, az UTE Madárfészek Ökölvívó Akadémia tanítványa, Kiss Levente indiai és orosz ellenfelét legyőzve a legjobb négy közé jutott az ifjúsági világbajnokságon vasárnap, kedden pedig a program zárómeccsét vívhatta.

Az üzbégek junior Ázsia-bajnok és felnőtt nemzeti ezüstérmese, a 200 centis óriás Dzsahongir Zokirov ellen húzhatott kesztyűt a döntőbe jutásért. Levente türelmesen kezdett, próbálta lopni a távolságot a sokkal magasabb üzbéggel szemben az első percben.

Levi egy remek horoggal jelezte az első menet közepén mi lehet a nyerő taktika az üzbég ellen, és próbálta hasonló módon meglepni riválisát.

Zokirov hosszabb kezeivel dolgozott, és próbálta tartani a távolságot, legtöbbször mindezt sikeresen tette. Az első menetet követően mind az öt pontozónál az üzbég ökölvívó vezetett, de Levente nem adta fel a küzdelmet, a szokásos nagy szívvel ment előre, de mindezt okosan, taktikusan tette.

Zokirov jól forgott le a nehezebb helyzetekből, sebességben is felvette a versenyt a magyar ökölvívóval. Levi próbált mozgásból gyorsan ütni, és ez akkor sikerült, amikor az üzbég statikusan leragadt előtte. Zokirov testen is többet próbálkozott, de a második menetben Levi minimum egyenrangú ellenfele volt az üzbégnek.

Levi megpróbált többet dolgozni a harmadik menetben, de a fiatalabb üzbég még frissnek bizonyult, és a védekezése is rendezett volt, nem esett szét, mint a magyar ökölvívó eddigi ellenfelei. A vége 4-1-es megosztott pontozás lett az üzbégnek, így Kiss Levente ifjúsági világbajnoki bronzérmet szerzett – számolt be a boxing.hu a dunakeszi sportoló mérkőzéséről.

„Nagyon erős volt az üzbég, ezt el kell ismernem, alaposan felkészültem belőle a meccs előtt, így nem lepett meg. A második menetben az egyik testütése nagyon erős volt, azt megéreztem. Nem ütöttem eleget a mai mérkőzésen, többet kellett volna mindenképpen így utólag, de kiadtam magamból mindent. Most ennyi sikerült, világbajnoki bronzérem a vége, dolgozom tovább,” nyilatkozta a ringből lejövő világbajnoki bronzérmesünk.

Még szintén érdekelheti...