Kultúra

Zenés ébresztő Dunakeszin

Pattogó indulók hangjaira ébredt május elsején Dunakeszi lakossága, amerre elhaladt a Dunakeszi Koncertfúvósokból alakult – a járványhelyzet előírásait figyelembe véve – mindössze kilenc zenészből álló kamaracsapat. Reggel hét órakor indultak a VOKE József Attila Művelődési Központ elől, hogy vidám muzsikaszóval köszöntsék a lakosságot.  

  • Évek óta állandó programja a zenekarnak a május elsejei zenés ébresztő – mondta Szilágyi Szabolcs Balázs karnagy. – Jó érzés, hogy öt és fél hónapos zárás után végre előkerülhettek a hangszerek. Nagyrészt indulókat játszunk, előre megtervezett útvonalon érintjük a város több részét, de mivel már elég nagy a település, mindenhová nem tudunk eljutni.
  • A hangszereink a művelődési központban vannak, de mivel az intézmény múlt év novemberében bezárt, nem tudtunk még próbálni sem. Karácsonyra készültünk egy karantén videóval, de más nem történt.
  • A múlt évben sajnos csak egy koncertet tudtunk megtartani a „Miénk itt a tér” című rendezvény keretében. Tavaly volt harminc éves az egyesületünk, készültünk is egy nagyszabású koncerttel és emellett minősítő hangversenyünk is lett volna, amelyet a Magyarországi Fúvós és Mazsorett Szövetség képviselői előtt mutattuk volna be. De ezek mind elmaradtak. Idén tervezünk kisebb zenekari felállásokkal kamaraműsorokat, hogy minél előbb ki tudjunk jönni Dunakeszire és minél többet tudjunk zenélni a városnak.

Katona M. István

A szerző felvételei

Még szintén érdekelheti...