Sport

Hamarosan véget ér a szezon VSD Jégkorong szakosztályban

A tavasz és a nyár közeledte szünetet, pihenést, felkészülést jelent a jégkorongozók számára. A 2020/21-es szezonról, a pandémia hatásairól, felkészülésről és a következő szezonra vonatkozó tervekről beszélgettünk Koncz Sándorral, a VSD Jégkorong szakosztályának vezetőjével.

  • Hogyan alakul a 2020/21-es szezon hajrája, elégedettek vagytok a csapatok teljesítményével, eredményeivel?
  • A 2020/21-es szezonunkat augusztus 17-én tudtuk megkezdeni az Alagi utca 1. szám alatti jégpályánkon, ami a nyár folyamán teljesen fel lett újítva. Öt korosztállyal, hét csapattal indultunk neki a szezonnak, ami szeptemberben kezdődött. Sportolóink nagyon szívesen, teljes lelkesedéssel járnak edzéseinkre, ahol természetesen a fejlődés is megmutatkozik. Elégedettek vagyunk mind a sportolók, mind a saját munkánkkal. Felnőtt csapataink a 3×3-as bajnokságban és az OB IV-es bajnokságban is egyaránt jól teljesítettek és folyamatosan járnak edzéseinkre.
  • Mennyiben módosította a felkészülést, tornákat a Covid 19-helyzet?
  • Edzéseink, tornáink a pandémia hatására nem változtak ebben a szezonban. A tehetséggondozó programunk sajnos csak nagyon kis mértékben tudott szerepelni ebben a szezonban, de nem csüggedtünk és az UP korosztályú sportolóink létszáma elérte a 90 főt.
  • Vártok új jelentkezőket a szakosztályba? Van bármi feltétele a csatlakozásnak?
  • Érdeklődőket 5-9 éves kor között várunk szeretettel. Az edzéseink egyelőre zártkapusok, de az újonnan csatlakozni vágyók részére nyitva áll.
  • Hogyan fog telni a nyári szünet? Mikor kezdődik az új szezon?
  • A 2020/21-es szezonunk 2021. június 13-án ér véget és 2021. augusztus  16-án indul újra két hét felkészítő (alapozó) táborral. A nyári szünetben sportolóink kezét elengedjük, hogy végezzenek teljesen más mozgásokat – úszás, biciklizés, fáramászás vagy bármi más és egy kicsit vonatkoztassanak el a jégtől. A szezon nálunk 10 hónapig tart, ami heti 3-4-5 edzéssel, plusz a hétvégi tornákkal jár. Nyáron mindenki pihenje ki magát, hogy a következő szezont frissen, tele nyári élményekkel és jégre éhezve térjen vissza!
  • Milyen terveitek vannak a jövőre nézve?
  • A következő, 2021/22-es szezonunkat ugyancsak az Alagi utcai jégpályán fogjuk folytatni forradalmi újításokkal. Nyáron edzőink képzéseken vesznek részt és még felkészültebben állunk neki a következő szezonnak. Tervezés alatt van egy normálméretű jégpálya építése – hozzá kell tennem, hogy a létszám és az érdeklődés meg kívánja ezt a pályát-, amit szeretnénk a 2022/23-as szezonra felállítani. A pályához színvonalas kiszolgáló egységeket tervezünk, ami meg fog felelni mind szeretett városunknak és a Magyar Jégkorong és Korcsolya Szövetségnek is! Erre a normálméretű pályára tervezünk jégtánc és szinkronkorcsolya oktatásokat is.   

Bozsó Ivette (Dunakeszi Polgár városi magazin)

Még szintén érdekelheti...