Sport

Izgalmas mérkőzések a Champions Bowl tenisz verseny dunakeszi döntőiben

Két év szünet után újra megrendezték a Champions Bowl magyarországi versenyét, amelynek Gödöllő és Dunakeszi adott otthont. A 14 éves lányok és fiúk fináléját a Nexon Dunakeszi Teniszklub centerpályáján játszották május 9-én. A győztesek – Farkaslaki-Hints Flóra és Tóth János – Magyarország színeiben lépnek majd pályára szeptember 8-15. között a horvátországi Umagban sorra kerülő világdöntőben, amelyen 33 ország legjobbjai mérkőznek meg egymással a végső győzelemért.  

A hétvégi nagyszabású verseny kiváló alkalmat kínált a feltörekvő fiatal magyar tehetségeknek, hogy felmérjék tudásukat, versenyképességüket. A Champions Bowl magyarországi versenyét a Magyar Tenisz Szövetség és a verseny jogtulajdonosa, a Nexon Dunakeszi Teniszklub rendezte.

  • Jó volt látni, hogy a magyar utánpótlásban továbbra is vannak tehetséges fiatalok – mondta a fiúk döntője után Bogyó Tamás, a Nexon Dunakeszi Teniszklub vezetőedzője, aki annak külön is örült, hogy a fináléban játszó két fiú egy évvel fiatalabb a 14 éves korosztály tagjainál, hiszen  ők 2008-ban születtek. – Ez is bizonyítja tehetségüket – tette hozzá.

Mint megtudtuk a lányok mezőnyében 11 versenyző lépett pályára, míg a fiúknál 39-en versengtek a végső győzelemért.

  • Az viszont jó hír, hogy a magyar bajnok ranglista 2. helyezettje, Farkaslaki-Hints Flóra itt volt, aki magabiztosan megnyerte a versenyt. Mai győzelmének köszönhetően a lányok mezőnyéből Flóra képviseli Magyarországot – és egy kicsit a Nexon Dunakeszi Teniszklubot is – a horvátországi világdöntőben, amelyen 33 ország legjobbjai mérkőznek meg egymással – folytatta Bogyó Tamás, aki az élőadás egyik szakkommentátora volt.
A döntőt játszó lányoknak Dióssi Csaba polgármester és Bogyó Tamás adta át a díjakat

A döntő után az M4 Sport riporterének és a Dunakeszi Polgárnak nyilatkozó Flóra elmondta, hogy első számú célként tűzte ki a torna megnyerését. Edzője utasítása szerint igyekezett végig pozitív maradni és a legtöbbet kihozni magából. Stabil, kiegyensúlyozott volt, ami az umagi részvételt jelentő győzelemhez segítette.

  • Horvátországban is a maximumra törekszem majd. Győzni szeretnék! – jelentette ki a tehetséges fiatal teniszező, akinek erre minden esélye meg van, amit megalapozhatnak az Ausztriában és Szlovéniában elért sikerei is.

A lányok döntője után -, amelynek az egykori világsztár teniszező, Temesvári Andrea volt a másik szakkommentátora – lapunk kérdésére elmondta, hogy Bogyó Tamás és néhai édesapja, Bogyó László szakmai és emberi megbecsülésének kifejezéseként vállalta el a lányok fináléjának kommentálását. A magyar tenisz „állócsillaga” hozzátette: noha még ha más is volt, mint amikor a világ legjobbjainak játékát kell kommentálnia, élvezte a két magyar lány játékát.

Temesvári Andrea a magyar tenisz „állócsillaga”, aki egykoron a női világranglista 7. helyén állt

 Érzelmileg is kötődik Dunakeszihez, hiszen nagylánya a városban nyerte első komoly versenyét, a fiai is folyamatosan játszanak Bogyó Tamásék „Tenisz Mekkájában”.

  • Édesanyaként, edzőként és most már, mint szakkommentár is kijelenthetem, hogy Bogyó Tamásék remek feltételeket biztosítanak a magas színvonalú versenyekhez és edzésekhez egyaránt – mondta elismerően Temesvári Andrea, aki egykoron a női egyéni világranglista 7. helyét foglalta el, párosban pedig Roland Garrost nyert.

Kifejtette: a magyar tenisz jövőjére pozitív hatással lehet az állam jelentős anyagi támogatása, melyet szakmai elvárásai és reményei szerint ezúttal a legésszerűbben használ fel a szövetség az utánpótlás felkarolására, versenyeztetésére, a fejlesztésekre.

– Egy pár évig félre csúsztak a dolgok, de most jó helyzetben vagyunk! Úgy gondolom, hogy az előttünk álló 5-10 évben ugrásszerű lesz a fejlődés a magyar teniszben. De ezért nagyon sokat és céltudatosan kell dolgozni. Szakmailag, emberileg össze kell fognunk a fiatalok, a magyar tenisz jövőjéért – hangsúlyozta Temesvári Andrea, aki mindemellett fontosnak tartja az egykori és napjainkban tevékenykedő edzők megbecsülését, szakmai képzését.

  • Én úgy gondolom, hogy azok, akik most helyet kaptak a magyar teniszben -, és igyekeznek is tenni érte -, azok a múltban letettek valamit az asztalra. Tapasztalatuk révén a jövőben ezeknek a gyerekeknek tudnak segíteni – bizakodik a magyar teniszsport legendás egyénisége.

Nyári napokat idéző melegben kezdődött a fiúk döntője, amely a lányokénál is nagyobb küzdelmet, látványos labdameneteket hozott. A több mint két órán át tartó mérkőzést a szegedi Tóth János nyerte a Bepto Team játékosa, Szász Mihály ellen.

Bogyó Tamás elégedett volt a verseny színvonalával és a rendezéssel, amelyhez sok segítséget kapott a Magyar Tenisz Szövetségtől, a helyi és a környező települések vállalkozóitól. Támogatta a rendezvényt Dunakeszi Város Önkormányzata is. A verseny döntőit a Telekeszi Tv élőadásban közvetítette Facebook oldalán.

A látottak alapján reménykedhetünk, hogy a magyar csapat minimum megismétli a két éve elért 4. helyét az umagi világdöntőben.

Vetési Imre

Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...