Sport

A Vác FC bent maradt a harmadik ligában

A labdarúgó NB III-as bajnokság május 30-án rendezett záró fordulójában a Vác FC csapata – hazai pályán, a ligeti stadionban, csaknem kétszáz néző előtt – a végsőkig kiélezett küzdelemben, félidei hátrányból fordítva szó szerint kiharcolta a bent maradást azzal, hogy 2-1-re megnyerte a sorsdöntő összecsapást a Szegedi VSE ellen.

Az első félidő közepéig jobbára a váci gárda uralta a mérkőzést, aztán egy hátsó alakzati megingás révén mégis a vendégek kerültek előnybe, így vonultak pihenőre a csapatok.
A szünet utáni folytatásban nagyobb sebességre kapcsolt Csank János alakulata, a második félidő közepére sikerült megfordítaniuk az állást, majd még további számos gólszerzési lehetőséget alakítottak ki, miközben azért több veszélyes helyzetben hárítaniuk kellett az ellenfél próbálkozásait.
Igazán izgalmas mérkőzés részesei lehettek a drukkerek még ezen a harmadosztályú szinten is.
Zárszóként jegyezzük meg, hogy egy korábbi NB I-es bajnok klubtól elvárható, hogy legalább a harmadik vonalban stabilizálja a helyét.
***
A 15. helyen záró Vác FC 12 győzelemmel, 11 döntetlennel, 15 vereséggel, 52:54-es gólkülönbséggel 47 pontot szerzett a 38 forduló során, ugyanúgy, mint a 14. Szekszárdi UFC és a 13. Dunaújváros PASE, míg a Hódmezővásárhely 46 pontjával már kiesett a ligából.

Ribáry Zoltán (Dunakanyar Régió)

Még szintén érdekelheti...