Bulvár

Mesterlövész lőtte ki a gázpalackot, felborult autó az M2-es autóúton

Címszavakban így lehet összefoglalni azokat az eseményeket, melyek elhárításában részt vettek a Fóti Aqua Önkéntes Tűzoltó Egyesület tűzoltói.

Reggel Fótra, a Balavásár utcába kaptak riasztást, ahol bejelzett a CO-érzékelő. Nagy bajtól óvta meg a szerkezet a lakókat, így a tűzoltók a koncentráció mérése után a közműszolgáltató helyszínre hívása ügyében intézkedtek. Komolyabb baj is történhetett volna, ha nincs szén-monoxid-riasztó.

A délutáni órákban felborult gépkocsihoz érkezett a segítségkérés. Az M2-es autóúton sodródott le a szalagkorláthoz, majd borult fel egy személygépkocsi. Vezetőjéhez mentők érkeztek. A Fóti Aqua ÖTE tűzoltói a gépkocsi veszélymentesítését, a helyszín biztosítását végezték, majd az útpálya szabaddá tételében nyújtottak segítséget.

A kora este is tartogatott tennivalót – egy dunakeszi autószerelő műhely gyulladt ki, ahol ráadásul többféle gázpalack is volt. A kiemelt fokozatú riasztásra az újpesti, angyalföldi, kispesti hivatásos tűzoltók, és a fóti önkéntes tűzoltók is vonultak. A káresemény helyszínén a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította a védekezést. A területen lévő gázpalackokat a TEK mesterlövésze lőtte ki. Szerencsére itt is időben sikerült intézkedni, ezen a helyszínen is lehetett volna akár még nagyobb a katasztrófa.

Az elkövetkező napokban sem csökken a forróság! Legyenek figyelmesebbek és türelmesebbek – kérik a tűzoltók.

Még szintén érdekelheti...