Dunakeszi

Szenzációs végeredmény: Magyarország-Franciaország 1-1 (1-0)

Továbbra is óriási várakozás övezi a magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki szereplését. Noha az első mérkőzést Rossi fiai elvesztették (0-3) a világklasszis Cristiano Ronaldoval felvonuló portugálok ellen, de a súlyosnak tűnő fiaskó ellenére a magyar nemzeti tizenegy becsülettel helytállt, csak a találkozó utolsó hat percében tudtak felülkerekedni az Európa-bajnokság címvédői.

A ma délutáni rekkenő hőségben sorra kerülő világbajnok franciák ellen még nehezebb feladat vár Szalai Ádámékra. Bárhogy is végződik a találkozó, az jól érzékelhető, hogy a szurkolók egy emberként a magyar csapattal vannak. Már kora délután tízezrek vonultak a Hősök teréről a Puskás Arénába, hogy a telt házas futballszentélyben szurkoljanak a magyar együttes sikeréért.

A legutóbbi Eb-hez hasonlóan ezúttal is óriás LED kivetítőn nézhetik a mérkőzéseket a dunakeszi szurkolók, akik az önkormányzat jóvoltából a Duna-parti szabadstrand árnyas fái között drukkolhatnak a Gulácsi Péteréknek. A közkedvelt parton minden adott a kényelmes és kulturált szurkoláshoz. Az időjárás és a mérkőzés forró pillanatait helyben csapolt hideg sörrel hűthetik le a nézők, akik kiszolgálásáról két büfé is gondoskodik.

Dunakeszi is hangol a nagy összecsapásra, már szinte alig van hely a szabadtéri arénában.

Az első 15 percben jobbára a franciák irányították a játékot, veszélyesen támadtak, eddig álljuk a sarat. A magyar csapat legtapasztaltabb játékosát, Szalai Ádámot a 25. percben sérülés miatt „elveszítettük”.

A Puskás Arénához hasonlóan a dunakeszi arénában is tapssal buzdítják a nézők a magyar csapatot.

A gyönyörű magyar támadást Fiola egy remekbe szabott góllal fejezett be. Vezetünk!

Az első félidő után: Magyarország-Franciaország 1-0.

A második félidőt egy Gulácsi bravúrral és huszáros magyar támadással kezdtük. A 67. percben egy magyar szabadrúgás után indított ellentámadás Greizmann góllal zárult. 1-1.

82. percben Gulácsi Mbappé góltól mentette meg a kapunkat. Zúgott is a Hajrá Magyarország! Foggal, körömmel harcolnak a fiúk, a nézők „Mindent bele!” bíztatásával.

A hármas sípszó után óriássá nőtt Dunakeszin a futball boldogság szigete!

(Vetési)

Fotó: KesziPress

Óriási izgalmak a hosszabbítás perceiben, de ezúttal ezt a lélektani akadályt is sikerrel vette a csapat, amely 1-1-re végzett a világbajnok franciákkal! Bravó!

Még szintén érdekelheti...