Sport

Foci-Eb: A boldogság küszöbén buktunk el – Németország – Magyarország 2-2 (0-1)

A labdarúgó-Európa-bajnokságon az első mérkőzését a magyar válogatott az utolsó hat percben veszítette el a címvédő portugálokkal szemben (0-3), ám a végeredmény csalóka, mert a nemzeti tizenegyünk a véghajráig méltó ellenfele volt Cristiano Ronaldoéknak.

A bíztató játék meghozta Marco Rossi fiainak az önbizalmát, a nézők reményét, hogy a második fordulóban helytállunk a világbajnok franciák ellen, amit a mérkőzés kimenetele igazolt is, hiszen egy remek támadás végén Fiola Attila csodálatos góljával Magyarország szerezte meg a vezetést. A franciák büszkesége is alábbhagyott és tartalékaikat mozgósítva csak a véghajrában tudtak kiegyenlíteni Griezmann révén. Valljuk meg férfiasan, hogy a számunkra győzelemmel felérő döntetlen után ott motoszkált az agyunkban, hogy mi lett volna, ha végre egyszer már sikerülne …

A világraszóló siker után – ha lehet – még nehezebb feladat várt Szalai Ádámékra, akiknek Münchenben kellett volna két vállra fektetni az egykori világbajnok német együttest.

A zuhogó esőben kezdődött találkozó álomszerűen indult a magyar csapat számára, amely a 11. percben a jobb oldalon vezetett támadás után Szalai Ádám káprázatos fejes góljával fejeződött be. Csodálatos perceket éltünk át a dunakeszi szabadstrandon együtt szurkoló több száz nézővel. Az óriás kivetőt pásztázta örömben könnyező tekintetünk, miközben barátok, ismerősök és ismeretlenek ölelgették egymást.

Az idő kerekét szerettük volna felgyorsítani, hogy minél előbb véget érjen a sorsdöntő találkozó, ám a németek – mint már oly sokszor a nagy világversenyeken – a 66. percben kiegyenlítettek. A magyar csapat, de több száz fős lelkes dunakeszi közönség sem tört meg az egyenlítő gól után.  Amit pedig 1 perccel később, Schäfer bravúros fejes gólja után, a magyar csapat vezető találatának megszerzése után átélt a közönség, azt a frenetikus örömmámort nemigen lehet szavakba foglalni.

Nemzeti tizenegyünk magabiztos, kulturált játéka büszkeséggel töltötte el a dunakeszi szurkolók „hullámvasúton utazó” lelkét, amely a 84. percben ismét ’majd szétrobbant a bosszúságtól, amikor a német csapat újra kiegyenlített, és megszerezte a továbbjutásukat bebiztosító egy pontot.

Nekünk megint nem sikerült, az utolsó percekben újra az ellenfél kerekedett felül, de a magyar együttest a találkozó végén mégis győztesként ünnepelte a közönség! A Duna-parti fák között – felállva – percekig énekelték a szurkolók: Szép volt fiúk! Az Eb-szerepléstől búcsúzú magyar csapat tiszteletére a nézők együtt énekelték a Himnuszt!

(Vetési)

Fotó: KesziPres

Még szintén érdekelheti...