Dunakeszi

Fontos a strandszabályok betartása

A dunakeszi szabadstrand fejlesztés részeként digitális táblát helyeztek ki a minap a területre. A strandszéf is érkezik hamarosan.

Egyre népszerűbb a dunakeszi szabadstrand, nemcsak helyből, messzebbről is érkeznek látogatók. S bár sétáló övezet, van, aki az egyértelmű tiltás ellenére motorral is bejön a pihenők, kikapcsolódók közé. A strand 200 méteres körzetében számtalan parkolási lehetőséget biztosított a gépjárművel érkezőknek a helyi önkormányzat.

A Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében a Dunakeszi Duna Szabadstrand infrastrukturális fejlesztése projekt részeként többek között a strand használatára vonatkozó szabályokat ismertető táblákat, víz- és levegő hőmérsékletről informáló digitális táblát, szelektív hulladékgyűjtőket, padokat, stégeket helyeztek ki az elmúlt hetekben az érintett partszakaszra. A pályázatnak köszönhetően a platánfák árnyékában gyönyörű füves területet alakítottak ki, és még strandszéf is kerül hamarosan a helyszínre.

Nemrégiben baleset is történt, mert hiába a tiltó tábla, sokan ugrálnak a Dunába a stégekről, kidőlt farönkről. Mint Laczkó Szilvia, a polgármesteri hivatal lakosságszolgálati osztályvezetője a helyi sajtónak adott interjújában hangsúlyozta, élővízről van szó, nagy sodrású folyó, amelynek a medrében előfordulnak nagy kövek. Ezek nem látszanak, csak ha apad a Duna. A korábbi években apadáskor a víz alól előkerült köveket elszállították. Ezért mindenkitől fokozott óvatosságot kérnek. A szabadstrand házirendjére vonatkozó három tábla tavasszal került ki. Az önkormányzat arra kér mindenkit, a saját biztonsága érdekében igyekezzen betartani az előírásokat. A strandon a strandőr és a közterületfelügyelő is jelen van, ők is figyelmeztethetik a szabálytalankodókat.

Szeredi Helga

Még szintén érdekelheti...