Sport

Dunakeszi a sportsikerek városa

Dunakeszi változatos, sikerekben gazdag és tartalmas sportélete volt a témája annak a konzultációnak, amelyet Seltenreich József, önkormányzati képviselő, sport-és ifjúsági tanácsnok, a település sportigazgatója tartott sportvezetőknek, pedagógusoknak, a Programiroda és a sajtó képviselőinek a nemrégen átadott Nyíltvizi Edzőközpontban. Áttekintette a város folyamatosan fejlődő sportéletét és beszámolt egy tervezett újdonságról is. 

    A Sportigazgatóság feladata, hogy átfogja a település sportéletét, a város sportkoncepciója szerint szervezze a sporttevékenységeket és ennek működési kereteit. Kiemelte a sportigazgató, aki 1990 óta önkormányzati képviselő, hogy hatalmas változáson ment át Dunakeszi városa és azon belül természetesen a sportélet is.

    Az önkormányzat sportkoncepciójáról kifejtette, hogy már több mint 30 éve az utánpótlás nevelés, a diáksportok, a gyerekekkel való foglalkozás a legfontosabb teendő. Minden fejlesztés, támogatás, amit az önkormányzat ezen a területen nyújt, leginkább ennek a korosztálynak szól. Megmutatkozik az egyesületi valamint a diáksport támogatásában, a sportlétesítmények építésében. Kiemelte, hogy nagyon jó az együttműködés az iskolai diáksport és az egyesületi sportok között. Kezdetben közel 10 millió forint volt Dunakeszin a sportra fordított összeg, ez ma már jócskán meghaladja a 100 millió forintot. Kiegészítik ezt a különböző sportcsarnok építések, és egyéb beruházások.

     A továbbiakban elismeréssel szólt az elhivatott sportvezetők tevékenységéről, akik mindannyian meghatározói a város sportéletének. Elmondta, hogy a gyerekek és a szülők visszajelzései is azt igazolják, hogy a szakágakban igényes, sikeres munka zajlik.

    Érdekes, hiánypótló tervet ismertetett. Minden évben ősszel egy olyan sportkiadványt jelentetnek meg és juttatnak el a családokhoz, amely átfogóan megismerteti a város polgáraival, szülőkkel, gyerekekkel Dunakeszi sportlehetőségeit. Hiszen legtöbben csak azt az iskolát, vagy óvodát, vagy azt a sportegyesületet ismerik, ahová a gyerekeik járnak, de nem ismerik az összes többi lehetőséget. A sportkiadványban az elérhetőségekkel együtt benne lesz a városban működő összes sporttevékenység: az egyesületek, diáksport egyesületek, az elért sportsikerek, valamint azok a civil szervezetek, akár az egyházak is, akik bármilyen sporttevékenységet végeznek a városban.

    Hosszú távon is az a cél, hogy azok az eredmények, amelyek az egyesületekben születnek, minél inkább kerüljenek be a köztudatba, épüljenek be a város életébe, erősítsék a közösségérzést. Legyen egy egységes városi megjelenése a sporteredményeknek. Külön köszöntötte Solymosi László sportújságírót, Dunakeszi díszpolgárát, aki több mint 40 éven keresztül végezte ezt az áldozatos munkát. Végezetül hangsúlyozta, hogy nagyon fontos az együttműködés az intézmények, sportegyesületek és a civil szervezetek között.

Katona M. István (Dunakanyar Régió)

Fotó: KesziPress

Címlap fotónkon Huller Dániel atléta, a VSD egyik legnagyobb büszkesége

Még szintén érdekelheti...