Egyéb Kultúra

Az ezredikre készül Dunakeszi talán legkedveltebb embere

Jegygyűrűvel díszített Dunakeszi város tortájával köszöntötte Dióssi Csaba polgármester Sárosiné Szabó Tímea anyakönyvvezetőt, aki holnap, július 31-én az ezredik alkalommal mondatja ki a boldogító igent a Dunakeszi Polgármesteri Hivatalban – tudósított az ünnepi eseményről július 30-án a dunakeszipost.hu. 

„Egy házasságkötés mindig örömteljes, mi dunakesziek pedig nem a népességcsökkenés miatt aggódunk, hiszen városunkban lényegesen több a házasságkötés és a gyerekszületés, mint az ország többi részén. A koronavírus-járvány idején is, mikor engedte a jogszabály, sokkal több házasság köttetett nálunk, mint bárhol máshol. Sokan jöttek hozzánk az ország többi részéről is, abból a célból, hogy összeházasodjanak – mondta a város polgármestere a köszöntésen.

Jövőre egyébként átadják az új házasságkötő termet a zeneiskolánál, ahol nagyobb létszámú rendezvényeket és esküvőket is tudnak majd tartani.

Sárosiné Szabó Tímea 12 éve anyakönyvvezető az önkormányzatnál. Nagyon örül annak, hogy Dunakeszin egyre népszerűbb a házasságkötés a fiatalok körében. Mosolyogva beszélt arról, hogy sokan ismerik a városban, hiszen kétezren biztosan ráköszönnek, eddig kettő híján ennyi boldog embert adott össze.

Még szintén érdekelheti...