Egyéb

Göd: Lépett a Samsung-gyár a zajpanaszok ügyében

A legutóbbi képviselő-testületi ülésen több napirendi pont is a Samsung-gyárral volt kapcsolatos. A testület Fülöp Zoltánt jelölte ki a Samsunggal való kapcsolattartásra, a képviselő összefoglalta a jelenlegi helyzetet, elmondta, hogy a kezdeti zajpanaszok nyomán méréseket végeztek, amik határértéken túli eredményt mutattak, ezért a Samsung – a hatóságokkal egyeztetve – 3 ütemű zajcsökkentési tervet határozott el.

A legutóbbi mérések már határértéken belüli számokat mutatnak, egyedül Bócsa irányában vannak még hiányosságok, persze ettől még a Samsung felől érkező hanghatások nagyon zavarják a gödiek nyugalmát, ezért további zajcsökkentést tartanak szükségesnek. Többször tapasztalta már ő maga is, hogy éjszaka targoncák, nehézgépek dolgoznak a gyárban. Az éjszakai zajjal járó építkezés tilalma továbbra is fennáll, ezért kéri a lakosokat, hogy ha ilyen jellegű tevékenységet észlelnek, jelezzék – írja a godihirnok.hu.

Az eredeti napirendi pont a hivatkozásban olvasható.

A testület támogatja a Samsung-gyár és a lakóövezet közötti védősáv kialakítását, ezért döntött arról, hogy melyik koncepció (“C”) további részletes szakmai kidolgozását fogadja el.

Az eredeti napirendi pont a hivatkozásban olvasható.


 A képviselő-testület támogatja, hogy a Samsung SDI egy gödi játszóteret alakítson ki játszóeszközökkel és kiszolgálóegységekkel. Ennek helyszínéül a Várdombot jelölték meg.

Az eredeti napirendi pont a hivatkozásban olvasható – adja hírül a godihirnok.hu.

Még szintén érdekelheti...