gazdaság

Indul az új gödi félcsomópont építése az M2-esen

Méghozzá az M2 autóút 26+692 km szelvényében. A beruházó NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., a kivitelező az ÁR-LA Magyarország Kft. – írja a godihirnok.hu.

A projekt magába foglalja egy új, Budapesttel kapcsolatokat biztosító külön szintű félcsomópont építését az M2 felett meglévő híd felhasználásával és két új körforgalmi csomópont létrehozását – derül ki a város honlapján közzétett hírből.

A csomópontfejlesztést a jelentős gödi iparterületi fejlesztéssel, a közúti közlekedési igények átalakulásával indokolják. Az új félcsomópont a Budapest irányából történő lehajtást és a Budapest irányába történő felhajtást biztosítja.

A tervezett külön szintű félcsomópontot az M2 autóúton a meglévő Dunakeszi északi csomópont és a meglévő Göd-Újtelep forgalmi csomópont között alakítják ki.

A lakosságot közvetlenül nem érinti a beruházás, mivel lakott területen kívül valósul meg, a forgalom minimális akadályozásával.

A befejezés várható időpontja 2022 októbere.

Az építőanyagok szállítása az M0-s autóúton és M2-es gyorsforgalmi úton történik majd.

A gödiek a projekttel kapcsolatos esetleges kérdéseiket, javaslataikat szeptember 23-ig az alábbi elérhetőségek valamelyikére küldhetik el:

Sipos Sándor építésvezető:
Hadar Diána projekt asszisztens:

A kérdéseket és az azokra adott válaszokat összesítve teszik közzé Göd Város honlapján.

Képünk illusztráció.

Fotó: magyarepitok.hu

Még szintén érdekelheti...