Sport

Európai színvonalú munkát végeznek a VSD atlétikai szakosztályában

Pest megyében, de sokak szerint országosan is kiemelkedő és sikeres a VS Dunakeszi atlétikai szakosztály szakemberei által irányított utánpótlás-nevelő tevékenység. A tudatosan felépített szakmai műhelymunkának köszönhetően jó néhány tehetséges fiatal atléta „robbant” be a honi és nemzetközi atlétika élvonalába. A VSD ifjú kiválóságai ifjúsági olimpián és Európa-bajnokságon remekeltek az elmúlt években. Milyen évet zárnak idén a VSD atlétái – kérdeztük Bottyán Tibor szakosztályvezetőtől.

  • Napjainkban kik a legeredményesebb és a legsikeresebb versenyzőik?
  • A DANIK! Eszes Dániel, Huller Dániel és Szenderffy Dániel. Ifjúsági Európa-bajnoki címek, Ifjúsági Olimpiai ezüstérem, felnőtt Európa-bajnokságon való szereplés, válogatottságok, korosztályos csúcsok, bajnoki címek jelzik eddigi útjukat. Mindenképpen meg kell említenem még Tóth Dorkát és Mika Botondot, akik az ifjúsági válogatottban képviselték Dunakeszit, de az idei évben korosztályos bajnoki dobogón állt még Bodrogi Levente, Szűcs Botond is.
Maracskó Pál, Eszes Dániel, Bottyán Tibor, Huller Dániel, Orosz Ákos

Az egyéni eredményeken túl csapatként is jól működünk, ebben az évben is bejutottunk az Atlétikai Magyar Csapatbajnokság 12 csapatos döntőjébe, ez egy rendkívül jó eredmény fiataljainktól a felnőttek között.

  A felkészítő edzők Forgács Judit, Maracskó Pál, Elek György és Orosz Ákos, akik mindent megtesznek, hogy versenyzőink a lehető legjobb teljesítményt nyújtsák a versenyeken.

  • Az eddigi eredmények azt bizonyítják, hogy kiváló edzők segítik a fiatal tehetségek felkészülését és versenyeztetését. Az edzők mellett ilyen optimális az infrastrukturális háttér is?
  • Megbecsüljük, amink van, a futófolyosónk nagy kincs, ami folyamatos megújuláson megy keresztül. A Magyarság pályán Ifj. Patkós János gondnoknak hála, a már ritkaság számba menő salakos futópályánk mindig tökéletes állapotban van, igaz az időjárás sokszor akadályozza az edzéseket, nagy esőzés vagy havazás után nem használható a pálya. Nagyon várjuk a dobóketrec felállítását, hogy több év után dobó atlétáink biztonságban tudhassák magukat és környezetüket az edzések alatt.
  • Milyen középtávú terveket, célokat tűzött ki maga elé az atlétikai szakosztály?
  • A városi egyesületben Temesvári István elnök úr és stábja olyan hátteret biztosít, amire bátran építhetünk. A feltételek megteremtésével, eszközök beszerzésével több, most még kicsit mostoha szakágunk, a dobó, a távfutó- és a sprint szakág megerősödését tűztük ki célul. A további fejlődéshez elengedhetetlen a 400 méteres futópálya salakját rekortán felületre cserélni, ami ugrásszerű változást eredményez majd. Elnök úrral azon munkálkodunk, hogy ez mihamarabb bekövetkezzen, és akkor már a nemzetközi szint elérése sem lesz álom atlétáink számára.
  • Közismert, hogy a jó szakmai stáb és az infrastrukturális feltételek biztosítása mellett a siker kulcsa lehet a „merítési” lehetőség is. Magyarán, sok fiatal kopogtat a szakosztály ajtaján, hogy atletizálni szeretnének?
  • Az atlétika alapsportág, nagyon sokszínű, a több mint 29 versenyszámból mindenki találhat magának kedvencet. Szerencsére sokan megkeresnek minket, sokszor volt atlétáink hozzák gyermeküket hozzánk, ez egy nagyon jó visszajelzés számunkra, hogy elismerik munkánkat.

A Szent István Általános Iskolában az alsósokat ismertetjük meg az atlétika alapjaival heti rendszerességgel, a felsősöket és a többi iskolából jelentkezőket szeretettel várjuk a Magyarság sportpályán.

(Vetési) Dunakeszi Polgár

Még szintén érdekelheti...