oktatás

Szombathelyre mehetnek tanulni a tehetséges dunakeszi sportolók

A szakmai munkáról és a sportolóik tanulmányi életpályájának elősegítéséről egyeztettek a szombathelyi Haladás VSE és a VSD képviselői. Arról állapodtak meg, hogy a két egyesület jövőben egymást támogatja majd.

A Haladás VSE és a Városi Sportegyesület Dunakeszi is a kiemelt vidéki sportszervezetek közé tartozik Magyarországon. Ezt azért fontos hangsúlyozni, mert az Emberi Erőforrások Minisztériumának elérhető az a támogatása, amelyet a kiemelt vidéki sportszervezetek vehetnek igénybe, és ennek keretében az egyesületek felvehetik egymással a kapcsolatot – szemlézte a Vas megyei vaol.hu írását a dunakeszipost.hu.

A két klubot a kézilabda, pontosabban Szántó Erzsébet szombathelyi klubmenedzser és Székely István VSD alelnök hozta össze.

A VSD vezetői mentek el Szombathelyre. A megyei lap a Haladás VSE klubmenedzserét idézte: “A jól sikerült szombathelyi egyeztetésen szóba került a diákok továbbtanulása, pontosabban az azzal kapcsolatos lehetőségek, azon diákok, egyetemisták számára, akik Vas megyéből Pestre költöznek – vagy fordítva –, lehetőséget nyújthat a két egyesület, hogy továbbra is versenyezni és edzeni tudjanak adott sportágukban.”

Az írásban szóba kerül, hogy Dunakeszin remek táborozási lehetőségek vannak, amiben fontos szerepet játszik, hogy a városunk megfelelő szálláshellyel is rendelkezik.

Még szintén érdekelheti...