oktatás

Dunakeszi diákok az Európai Parlamentben

A megye második legerősebb és legjobb gimnáziuma, a Radnóti Miklós Gimnázium országosan is második lett a 4 for Europe elnevezésű európai vetélkedőn. A diákok nyereménye, hogy március 1-jén részt vehetnek az Európai Parlament Euroscola programján, Strasbourgban. A feladat nem kevés, egy napra európai parlamenti képviselővé válnak.

Dunakeszi Város Önkormányzata sosem zárkózik el attól, hogy jó ügy mellé álljon, ezúttal is támogatja a gyerekek kiutazását. Dióssi Csaba polgármester mindig büszkén hangsúlyozza a Radnóti Miklós Gimnázium eredményeit, legyen az tanulmány, sport vagy művészet. “Tudom jól, hogy nincs eredmény munka nélkül, gratulálok és sok sikert kívánok a szereplésükhöz! Dunakeszi büszke rájuk!” – mondta a polgármester.

A diákok egy meghatározott téma köré szervezett parlamenti ülésnapot szimulálhatnak le.
Gaál Barnabás, a 11/A 4 fős csapatának „szóvivője” elárulta, a 2024-es európai parlamenti választások és az alapvető emberi jogok témakörben terveznek szerepelni a többi meghívott előtt. A 4 nyertes tanuló – Szabó Anna Szofi, Gaál Barnabás, Juhász Eszter, Makrai Nátán – 20 osztálytársát is magával viszi és összesen 6 napot töltenek majd el a tanulmányi kirándulással külföldön. A gyerekeket 3 tanár kíséri el.
A sikeres csapat felkészítő tanára Lutter Andrásné Hegedűs Ildikó volt.

Szeredi Helga

Még szintén érdekelheti...