oktatás

A diákok kreatív termékeinek vására a fenntartható életmód jegyében

A VSZC Lányi Ferenc Technikum és Szakképző Iskola 9. P osztálya 2024. április 26-án 11:00-15:00 óra között vásárt rendezett a Fenntarthatósági Témahét keretében.

Dunakeszi középiskolájának gazdálkodás-menedzsment ágazaton tanuló diákjai fenntarthatósági vásárt rendeztek, amely a Fenntarthatósági Témahét keretében valósult meg. Az esemény célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a környezettudatosságra és a fenntartható életmód fontosságára, miközben lehetőséget teremtett a diákoknak arra, hogy saját ötleteiket és termékeiket bemutassák.

Az iskolaudvar átalakult egy élénk vásárrá, ahol az osztály tagjai kreatív és egyedi standokat állítottak fel. A standokon megjelenő termékeket szülői támogatással kínálták az érdeklődőknek: művészeti alkotásokat, organikus élelmiszereket, fenntarthatóbb alternatívákat a mindennapi használati tárgyakhoz és még sok mást. Az osztály tagjai nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy olyan termékeket kínáljanak, amelyek hozzájárulnak a környezet védelméhez és a fenntartható életmód népszerűsítéséhez.

A vásár nemcsak lehetőséget biztosított a diákoknak arra, hogy bemutassák kreativitásukat és vállalkozói szellemüket, hanem fontos tanulási tapasztalatokat is nyújtott számukra. Az osztálynak például meg kell tervezniük és megvalósítaniuk a standjukat, megtanulniuk, hogyan kommunikáljanak az érdeklődőkkel, és üzleti készségeket fejlesszenek ki az értékesítés során.

Az esemény sikeres lett az tanárok és a diákok körében is és a vásár látogatói élvezték a sokféle termék kínálatát, miközben lehetőséget kaptak arra, hogy beszélgethessenek a diákokkal a fenntarthatóság fontosságáról és az egészséges környezetért tett lépésekről.

A „Lányisok” fenntarthatósági vasára példaként szolgálhat arra, hogyan lehet ilyen eseményeken keresztül felhívni a figyelmet a fenntartható életmódra és ösztönözni az embereket a környezettudatos döntésekre. A diákok által tanúsított elkötelezettség és kreativitás inspirációt jelenthet mindenki számára, aki részt kíván venni a fenntartható jövő építésében.

Péter Zsuzsanna oktató

Még szintén érdekelheti...