Belföld

Dunakeszi: két helyszínen ünnepel a város október 23-án

Az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére szervezett városi ünnepség október 23-án 10 órakor kezdődik a Fő út melletti kegyeleti parkban. A Gólya szobornál verssel, zenés összeállítással, Tuzson Bence országgyűlési képviselő ünnepi beszédével és koszorúzással emlékeznek meg az 1956-os hősökről.

A kegyeleti parkban tartott ünnepi megemlékezés után 11:15 órakor a József Attila Művelődési Központban folytatódik az ünnepség, ahol e jeles eseményen adják át a városi kitüntetéseket.

A Dunakeszi Programiroda tájékoztatása szerint ünnepi köszöntőt mond Dióssi Csaba polgármester, az ünnepi beszédet Tuzson Bence államtitkár, a város országgyűlési képviselője mondja. Értesüléseink szerint a művelődési központban sorra kerülő rendezvényre a kitüntetettek és családtagjaik, a városi képviselő-testület tagjai és az intézmények, társadalmi szervezetek képviselői kaptak meghívást.

Információnk szerint az ünnepség után a képviselő-testület számos tagja az önkormányzat vezetőivel együtt Budapestre utazik, ahol a délutáni Békemeneten vesznek majd részt.

Címlap fotó: dunakeszipost.hu

Még szintén érdekelheti...