Egészségügy

Miért van szükség ősszel is a napszemüvegünkre?

A nyár során különböző óvintézkedéseket tettünk, hogy megvédjük a szemünket a napsugárzástól. A napszemüveg, a kalap vagy a sapka segített távol tartani a közvetlen napsugárzást a szemeinktől. Sokan azt gondolják, csak nyáron van rá szükség, pedig az őszi időszakban is védenünk kell szemeinket. A Premium Vision Optika szakértői részletezik, hogyan védjük meg a látásunkat a hűvösebb évszakban is?!

Az UVA/UVB sugarak egész évben hatással vannak ránk

A káros UVA és UVB sugarak mélyen behatolnak a bőrbe a legvastagabb rétegekig, és még egy felhős napon is veszélyt jelentenek. Ezek a sugarak hatással vannak a szemeinkre és a szem körüli bőrre is. A napszemüveg biztos védelmet nyújt a látásunknak, egész éves viselése pedig biztosítja a védelmet.

Amikor feltámad a szél, kiszárad a szemünk és a bőrünk

Ősszel az időjárás kaotikusabbá válik, de a napszemüveg tökéletes ahhoz, hogy megvédje a szemünket. A szél ugyanis könnyen kiszáríthatja, ez pedig befolyásolhatja látásunk a szabadban, ezért mindig készüljünk megbízható szemüveggel, ha a szabadba indulunk.

Használjuk a kellemetlen csillámlás és a fényvisszaverődés ellen!

Az év ezen szakaszában a nap rendkívül erős vakítást is okoz, hiszen ilyenkor sokkal közelebb van a látóterünkhöz mint a nyári időszakban. Szerencsére vannak olyan opciók, amelyek nagyszerű munkát végeznek a közepes vagy lapos fény és a vakító fény egyidejű kezelésében. Ilyen a napszemüveg is.

Hogyan válasszunk szemüveget őszre?

Az ünnepekig csak a kemény munkával foglalatoskodunk. Mi tenné kellemesebbé a munkaórákat mint egy új szemüveg, amely tökéletes társunk a mindennapokban?! Megváltoztathatja a kinézetünket, a játékos keretekkel pedig még inkább trendik, fiatalosak és magabiztosak lehetünk.

Hogyan válasszunk a számos lehetőség közül?

A szemüvegválasztást mindenképpen előzze meg egy komplex látásvizsgálat annak érdekében, hogy a legtökéletesebb szemüveg lehessen a folyamat végeredménye. A szűrés során nemcsak a szemeink állapotát mérik fel, és a dioptriánkat állapítják meg, de azt is meghatározzák, hogy az életstílusunkhoz és környezetünkhöz milyen lencsére és bevonatokra van szükségünk.

Az arcformánk

Egyes keretek jobban megfelelnek az adott személyhez, minden a geometrián és az arányon múlik; az első lépés az, hogy meghatározzuk az arcunk formáját. Kerek, ovális, négyzet alakú, háromszög vagy szív alakú? Néhány általános szabály segít megtalálni a megfelelő kereteket.

A dioptriával kompatibilis keret

Merész keret vagy inkább a diszkrétebb szemüveg? Bármi legyen is a válasz, ne felejtsük el, hogy a keretek kiválasztásakor is szem előtt kell tartani a korrekció mértékét. Ideális esetben minél erősebb a szemüveg, annál finomabbak a lencsék a legjobb megjelenés érdekében.

A megfelelő szín

A keretek megfelelő színének kiválasztása igazi fejtörést okozhat. Olyannyira, hogy gyakran könnyebb olyan semleges árnyalatokat választani, amelyek mindenhez passzolnak, ami kár, tekintettel a piacon elérhető széles választékra. Mindenekelőtt olyan keretet válasszunk, amely felderíti az arcunkat anélkül, hogy elfedné vonásainkat.

A Premium Vision az ország egyik legképzettebb csapatával kitűzték azt a célt, hogy bármilyen optikai jellegű kihívásra megtalálják a megoldást. Felnőtt, gyermek és céges látásvizsgálatot is végeznek, melyet szemészorvos vagy diplomás optometrista munkatársak végeznek el, majd a látszerészek a hatalmas választékból segítenek kiválasztani a tökéletes szemüveget.

További információ: https://www.facebook.com/premiumvisionbp

Sárréti Anita

Még szintén érdekelheti...