Sport

Újabb bajnoki cím Vácnak: A Laller Racinges Liszka Roland győzött a Magyar Enduro bajnokságban

A hétvégén Kaposváron rendezték a Magyar Enduro Bajnokság utolsó fordulóját, ahová Liszka Roland megnyugtató pontelőny birtokában érkezett meg. A Laller Racing Dakar Team pilótája előtt adott volt a feladat, és a Horváth Lajos „Laller” csapatában edződő fiatal nem is okozott csalódást – írja a vaci-naplo.hu.

Roland az egész hétvége alatt kiegyensúlyozott és konstans tempót motorozva az év utolsó versenyét is megnyerte, így az EnduroCross szakág után Enduróban is ő lett a magyar bajnok:

„Azzal a céllal érkeztem meg a záróversenyre, hogy megnyerjem a bajnokságot. Pénteken bejártam a pályát, és már akkor nagyon tetszett az egész, éreztem, hogy extrém gyors lehetek rajta. Az enduro mért szakasz azért okozott egy kis fejtörést, pláne, hogy csúszós és sáros volt a terep. Ennek ellenére mind szombaton, úgy vasárnap is megnyugtató előnnyel sikerült az élen zárnom, és győznöm a versenyben, ennek eredményeképpen pedig megnyertem a 2021-es Magyar Enduro Bajnokságot. Nagyon hálás vagyok a támogatóimnak, hogy ezt lehetővé tették számomra, különösen Horváth Lajosnak és a Laller Racing Dakar Teamnek tartozom nagy-nagy köszönettel. Innen is szeretnék egy pacsit dobni mindenkinek, aki figyelemmel kísérte a versenyzésem, és csak egy biztató kommenttel, vagy akár a pálya széléről szurkolva hozzásegített ahhoz, hogy a három bajnokságból, ahol idén elindultam, kettőt megnyerjek!” – osztotta meg velünk gondolatait a friss magyar bajnok, Liszka Roland.

Még szintén érdekelheti...