Ünnepi kitekintő

Advent Sződligeten

Hatalmas örömmel mutatjuk be a sződligeti civilek nagyszabású adventi programsorozatát! 6 helyi szerveződés, közösség összedolgozása nyomán tudjuk az alábbi programokat kínálni a sződligetiek és környékbeliek számára.

November 28-tól (igazából már 27-től) megtekinthető a ZöldLiget Közösség mesés adventi installációja a Nagyboldogasszony templom előtt, ahol nap, mint nap gyermekrajzok és helyi közszereplők adventi gondolatai fognak megjelenni egészen december 24-ig. 

 
Ugyancsak november 28-án nyitja meg kapuit az 5 év után újrainduló mézeskalácsfalu a katolikus templom előterében, a Sződligeti Jubileumi Alapítvány szervezésében. A nagy sikerű közösségi mézeskalácssütés és kiállítás minden nap 10 és 18 óra között látogatható.

 
Adventi szombat délutánokon 17:45 órától a Szabadság téren a Sződligetiek Baráti Köre és a helyi KDNP szervezésében ökumenikus gyertyagyújtásokon lehet részt venni. Az ünnepi készülődést segítő gondolatok mellett kulturális közreműködés és forró tea várja a résztvevőket.

 
December 11-én 17:45-kor az ökumenikus gyertyagyújtás mellett a ZöldLiget karácsonyi rendezvényét szervezzük szintén a Nagyboldogasszony templom elé. Az este folyamán adventi koncertet ad a Misztrál, de sok más apróság is várható még.

A plakáton nem szerepel, de idén is megszervezésre kerül a már hagyományos karácsonyvárás. A szenteste délutánjának ikonikus kulturális hangolódó eseményét a Sződligeti Római Katolikus Egyházközség szervezi.  


Szeretettel várunk mindenkit a programokon, mert az igazi ajándék maga a közösség! 

Még szintén érdekelheti...