oktatás

Két építőipari iskola tanterme is jelentős átalakuláson esett át

Az építőipari szakemberek utánpótlása egyike a szakma legnagyobb és legaktuálisabb kihívásainak. A következő generáció szakembereinek képzését épp ezért minden felelős iparági vállalat kiemelt figyelemmel követi. A régió egyik legjelentősebb tudásközpontja, a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum két építőipari intézménnyel is bír, amelyek egy-egy tanterme az idei tanévkezdésre teljesen megújulhatott a Baumit jóvoltából.

A Budapesti Komplex Szakképzési Centrum tizenhárom iskolát tart fenn, több mint 1000 pedagógust, adminisztratív munkatársat foglalkoztatva. Képzéseikkel 120-nál is több szakterületen segítik a közel 9000 diákot és felnőtt hallgatót, hogy minél szélesebb ismeretet szerezhessek az építőipar, iparművészet, informatika, könnyűipar, közlekedés, ügyvitel, kereskedelem vagy éppen vendéglátóipar területén. Az idei évben két építőipari intézményük, a BKSZC Schulek Frigyes Két Tanítási Nyelvű Építőipari Technikum és a BKSZC Ybl Miklós Építőipari Technikum és Szakképző Iskola jutott támogatáshoz, amelynek köszönhetően egy-egy tantermük teljesen átalakulhatott a tanévkezdésre.

A felújítás során megszépítették a tantermek falait, javították, megerősítették és lefestették őket, a termek padlóburkolata és a nyílászárók is felújításra kerültek. Ezen munkálatokhoz a Baumit teljeskörű terméktámogatást nyújtott, biztosította az összes egyéb alapanyag beszerzését és a kivitelezés díjának költségét is magára vállalta a vállalat. A felújítási munkák mellett a jövő szakembereinek legkorszerűbb képzéséhez a Schulek Frigyes Két Tanítási Nyelvű Építőipari Technikumnak további egy projektort és vásznat is adományozott a vállalat.

Az építőipari szakemberek utánpótlásának támogatása a szakma egyik legfontosabb megoldandó feladata. A szakemberhiány csökkentése, a szakmát tanuló diákok képzési körülményeinek javítása kiemelt jelentőséggel bír, így már az iskolapadnál foglalkozni kell a témával. „A Baumit épp ezért közvetlen azon szaktantermek felújításához nyújtott ezúttal is segítséget, ahol az építőipari jellegű képzések zajlanak. Az itt szakképesítést szerző fiatal és felnőtt diákok néhány éven belül már kivitelezőként tevékenykedhetnek majd, ez pedig visszaigazolást jelent a számunkra, hogy megérte a most elvégzett munka” – emelte ki a felújítást követően Kékesy Péter, a vállalat alkalmazástechnikai vezetője.

Az iskolák tanterem felújítását bemutató kisfilmet az alábbi linken lehet megtekinteni: https://youtu.be/OeuTqlQkw2c

A felújítás képeiből párat innen lehet letölteni: https://we.tl/t-BSFpIELDTT

A Baumitról

A Baumit az osztrák Schmid Industrie Holding (SIH) tagja, amely Európában és Ázsiában közel 100 vállalattal van jelen, több mint 5 700 munkatársat foglalkoztat. A Baumit márka fő termékcsoportjai: hőszigetelő rendszerek, színes vakolatok és homlokzatfestékek, aljzatképző és hidegburkolati ragasztó rendszerek, homlokzati és beltéri felújító rendszerek, beltéri vakolatok, glettek és festékek gyártása és forgalmazása.

A Baumit első külföldi leányvállalata 1990-ben Magyarországon alakult meg és az mára a magyar piac meghatározó építőanyag gyártójává vált. A Baumit Kft. négy gyárat üzemeltet Magyarországon: Alsózsolcán, Dorogon, Pásztón és Visontán, cégközpontja Dorogon található. A Baumit Kft. 2018-os árbevétele 24,4 milliárd forint volt, és éves átlagban több mint 300 munkatársat foglalkoztatott. A magyar vállalat az elmúlt években társadalmi felelősségvállalási programjának keretében többek közt műemlék épületek renoválását, oktatási intézmények felújítását támogatta, valamint alapítója és fő támogatója az Év Homlokzata építészeti pályázatnak.

Még szintén érdekelheti...