advent

Fényre lobbant az öröm gyertyája

Advent harmadik vasárnapján a dunakeszi karácsonyi vásár közönségét Pethő Krisztián önkormányzati képviselő köszöntötte a rendezvény házigazdájaként a Casalgrande téren. Az ünnepi műsorfüzér Arany Éva népdalénekes és fiatal művésztársainak kedves hangvételű ének-zenei programjával vette kezdetét, melyben egyházi dalok is felcsendültek.

Különös vasárnap a mai, mert az adventi koszorún a harmadik, a rózsaszínű gyertyát gyújtjuk meg, ami az öröm színe – mondta dr. Szádoczky Károly, a Jézus Szíve templom plébánosa, aki Pál apostolt idézve kijelentette: „Örüljetek, mert az Úr közel van.” Majd így folytatta Pál apostol történetét ismertetve: „nem számít, hogy élet vagy halál, mert az Úr közel van, velünk van és ő erőt ad mindenre, hiszen azt mondja nekünk Jézus Krisztus, hogy nélkülem semmit nem tehettek. De Pál apostol hozzáteszi: vele együtt azonban minden jóra képesek vagyunk” – idézte a gyártelepi plébános.

Dr. Szádoczky Károly azt kérte az emberektől, hogy örüljenek a mai napon, mert közeledik karácsony, közeledik Jézus születése.  „Ilyenkor, az Úr közeledtével egy kicsit megolvad szívünk jege, egy kicsit melegebb szívűek leszünk másokhoz. Adakozunk, gyűjtögetünk a rászorulóknak, érezzük, hogy a jóságunknak meg kell nyilvánulnia.”

Majd így folytatta ünnepi köszöntőjét a plébános: „Kétezer éve beteljesedett a jövendölés, eljött hozzánk Isten fia. Isten, aki maga a szeretet, azzal mutatta ki legnagyobb szeretetét irántunk, hogy elküldte nekünk az ő egyszülött fiát, Jézus Krisztust. Ez a legnagyobb ajándék Istentől. Karácsonykor ennek emlékére ajándékozzuk meg gyermekeinket, szüleinket, s egymást, de ne feledjük, hogy a legnagyobb ajándék, maga Jézus Krisztus. Eljött, hogy kiemeljen bennünket a gyarlóságból, az éjszakába világosságot hozzon.”

Dr. Szádoczky Károly plébános advent harmadik vasárnapján arra szólította fel az egybegyűlteket, hogy örüljenek, mert az Úr közel van.

A Dunakeszin nagy közmegbecsülésnek örvendő plébános – a Meseház Óvoda kis óvodásainak kedves műsora után – a város karácsonyfáján fényre lobbantotta a harmadik, a rózsaszínű gyertyát, melynek fényessége mindannyiunk szívét megtöltötte a szeret melegségével.

Az ünneplő dunakesziek körbeállták a karácsonyfát, melyen már három gyertya jelzi az ünnep közelségét.

A kulturális program folyatásaként Kovácsovics Fruzsina nagy sikerű, igazán magával ragadó, kedves hangulatú műsora mágnesként vonzotta a gyerekeket és szüleiket a színpad elé.

Ma este is megtelt az ünneplőkkel a Casalgrande tér és környezete, akik az ünnepi gyertyagyújtás és kulturális programok mellett ezúttal is hódoltak a kulináris élvezeteknek is. Nem lehetett ellenállni a csábító illatú és finom ízesítésű kürtőskalácsnak, a lángosok sokféleségének, az üdítően ható forró teának és a forralt bornak, a karácsonyi ünnep kihagyhatatlan ínyencségének, a mesterszakács által készített halászlének…

Vetési Imre
Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...