Sport

Közelebb került az emberekhez a műjégpálya és az adventi vásár Dunakeszin

A november 27-én megnyílt adventi vásár és a műjégpálya sokak szerint az új helyszínen, a Casalgrande téren közelebb került az emberekhez, hiszen szinte az otthonuktól alig pár tíz méterre élvezhetik a karácsonyi készülődés ünnepi hangulatát, korcsolyázhatnak a Barátság úti műjégpályán.

A változást azok is pozitívumként könyvelik el, akik a város távolabbi részéről érkeznek, mert a Barátság úton sokkal több a parkolóhely, mint a városházánál. Bár az is tény, hogy – különösen hétvégéken – a karácsonyi vásár közelében és a műjégpálya mellett nehezen lehet szabad parkolóhelyet találni, de a Barátság út dunai oldalán, a régi piac északi és déli végénél mindenki le tudja tenni az autóját.

Tapasztalatunk szerint ennek ellenére vannak, akik a városháza melletti környezetet tartják az adventi ünnepi várakozás méltó helyszínének.  

 A 35×15 méteres műjégpálya felülete közel azonos, mint amekkora a IV. Béla király főtéren volt, viszont hátránya, hogy nem fedett, ha esik az eső, akkor nem lehet korcsolyázni rajta. De szerencsére decemberben ritkán van eső, és a szabadtéri hőmérsékletnek és a hűtőberendezéseknek köszönhetően kiváló a műjégpálya minősége, melyen remekül lehet korcsolyázni.   

Már pedig ezzel a lehetőséggel nagyon sokan élnek, hiszen szinte mindig ki lehetne tenni a „Megtelt” táblát a műjégpályára, melyen kicsik és nagyok egyaránt boldogan köröznek, élvezik a könnyed siklás élményét és a jó levegő kedvező hatását.  

(Vetési)
Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...