Sport

Magyar ifjúsági tenisz siker Umagban, avagy egy nemzetközi teniszverseny hazai szemmel…

Tavasszal Dunakeszin, a Nexon Dunakeszi Teniszklub szervezésében rendezték meg a Champions Bowl nemzetközi teniszverseny-sorozat magyarországi kvalifikációs versenyét. A hazai esemény csupán ízelítője volt a szeptember elején lezajlott horvátországi világdöntőnek.

A verseny döntője remek lehetőséget biztosított a fiatal magyar versenyzőknek és edzőiknek, hogy nemzetközi meccseken, 21 országból érkező 200 gyermekkel mérjék össze tudásukat a 8-16 éves korosztályban.

A 8 fős magyar csapatot Bogyó Tamás, a Nexon Dunakeszi Teniszklub elnöke, vezetőedzője kísérte a Champions Bowl döntőjének varázslatos helyszínére, az Umag Tenisz Akadémiára. Különösen nagy volt az izgalom, hiszen a tavalyi COVId-helyzet miatt a 2020-as verseny elmaradt.

A színvonalas, olimpiai hangulatot idéző szervezésnek és lebonyolításnak köszönhetően a gyerekeknek óriási élmény volt a részvétel. Valódi csapatként összekovácsolódva teljesítették a versenyt.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy Magyarország az idei évben megnyerte a versenyt és vehette át a győzteseknek járó kupát a 2019-es esztendőben legjobban teljesítő Németországtól.

Egyéni és páros versenyszámokban is fantasztikus eredményeket tudhatunk magunkénak.  5 egyéni számban első helyezést és 1 egyéni számban második helyezést ért el a csapat. Valamint két páros  győzelmet szereztünk.

Bogyó Tamás elmondta, hogy nagyon büszke a csapatra és egészen biztos benne, hogy ez a hét sokáig emlékezetes marad a számukra, hiszen rengeteg tapasztalatot szereztek pályán és azon kívül egyaránt.

Egyéni első helyezések: Farkaslaki-Hints Flóra(2006 és 2007), Benke-Giosanu Izabella (2008), Takács Bercel (2008), Savgira Iván (2009)

Egyéni második helyezés:   Tóth Ákos János (2008)

Páros győzelmek: Tóth Ákos János-Takács Bercel (U14),  Benke-Giosanu Izabella – Farkaslaki-Hints Flóra (U14)

Szabó Ildikó

Még szintén érdekelheti...