Sport

A hetedik Futakeszi is nagy siker volt!

A szeptemberi nyárban is közel ezer sportbarát, a futás szerelmese rajtolt el Dunakeszi egyik legnagyobb természeti kincseként szeretett óriási területen elterülő repülőtér „gyepszőnyegén.”

Nagy Amarilla bemelegítésével indult a „nagy show”, amit követett Tuzson Bence országgyűlési képviselő és Dióssi Csaba polgármester rövid megnyitó beszéde, akik örömüket fejezték ki, hogy két év után újra együtt lehet a város sportszerető lakossága, akik közül nagyon sokan sportolnak, rendszeresen futnak.

Egyébiránt itt jegyezzük meg: a két politikus amellett, hogy szívügyének tekinti, hogy a dunakesziek számára biztosítsák a sportolás igényes feltételeit, ők maguk is rendszeresen sportolnak.

A mai Futakeszin is rajthoz álltak, Dióssi Csaba a 2,5 km-es távot, míg Tuzson Bence az 5 kilométeres távot teljesítette.

De rajtuk kívül a város főkertésze, Tóth Eszter a 10 km-es távon bizonyította kiváló állóképességét.

Sok család, baráti társaság és munkahelyi közösség futotta együtt a Futakeszi különböző távjait.

Remek volt a hangulat és a szervezés, idén is nagyszerűen teljesített a Seltenreich József vezette Dunakeszi Sportigazgatóság, a VSD csapata és a két örökös „szpíker”, Biró György és Fábián Nikoletta.

De mégis azt kell mondanunk, hogy a legnagyobb dicséret és elismerés annak a közel ezer elszánt futónak – köztük a legkisebbeknek, az óvodásoknak – jár, akik a mai tikkasztó kánikulai melegben is rótták a köröket a repülőtéren.

Méltán csattant fel a közönség tapsa a díjátadáskor a dobogós helyezetteknek és mindazoknak, akik indulásukkal hozzájárultak a 7. Futakeszi fantasztikus sikeréhez!

(Vetési)

Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...