Sport

„2021 a csúcsévem, világbajnok és diplomás lettem”

Pazsák Zsanett bikini-fittneszmodell most éppen a budapesti vb-jére készül, de a fő vágya, hogy végre megnyerhesse a hétvégi Superbodyt.

Dunakeszi legújabb világbajnoka úgy érzi, az élete egyenesbe került, szakmailag jó irányt vett és a sportpályafutása is szinte kizárólag sikerekről szól. Pazsák Zsanett duci kislányként kezdett el versenytáncolni, és mára a bikini-fittneszmodell kategóriájában a világ legjobbja. Lapunknak elárulta, még a szüleivel él, édesanyja a legjobb barátnője, de már készül a saját, különálló életére.

Vélhetően senki sem gondolta azon a napon, amikor egy kicsit husis kislány életében először megjelent az első táncedzésen, hogy a közeli jövőben a világ egyik legjobb bikini-fittneszmodellje válik majd belőle. Azonban Pazsák Zsanett a hiphop és rock’n’roll mellett a színpadi mozgást is remekül elsajátította, ami a későbbiek során rendkívül előnyére vált.

„Miután hiába adtam bele mindent, csak nem akart az alakom megváltozni, úgy döntöttem, hogy lemegyek kajakozni. A rengeteg edzés meg is hozta a várt változásokat, ráadásul eredményes is voltam, hiszen nyertem magyar bajnokságot, ám úgy éreztem, elég, a tanulás a fontos. Két hétig képes voltam arra, hogy semmit se sportoljak, aztán máris a konditeremben találtam magam” – elevenítette fel Zsanett.

És ott megtalálta önmagát, azóta szakmailag is kiteljesedett. Az egyetem mellett elvégezte a személyi edzőképzőt, és mára komoly ügyfélkörrel rendelkezik a Dunakeszin található K2 Fittnesz edzőjeként. Reggelente négy, míg esténként 6-8 edzést vezényel, míg a kettő között a saját felkészülését végzi.

2021 biztos, hogy piros betűkkel kerül be az életéről szóló könyvbe, ugyanis lediplomázott a Gazdasági Egyetem utazás és rendezvényszervezői szakán, majd Üzbegisztánban a -165 centiméteres kategóriában világbajnoki címet szerzett bikini-fittneszmodellként.

„Utólag már sajnálom, hogy nem volt időm az utazás előtt az ország turisztikai célpontjaival behatóan foglalkozni, de minden percemet a világbajnokságra való felkészülés vitte el. Bevallom, azt hittem, hogy egy szegény országba fogok kiutazni, ám amikor kiértem, láttam, hogy mekkorát tévedtem. Gazdag és tiszta Üzbegisztán, és az ott élő emberek mindenkivel nagyon kedvesek. Maga a verseny remekül sikerült, és kifejezetten örültem annak, hogy a színpadon nem kellett maszkot viselnünk a koronavírus-járvány miatt” – árulta el a nagyon csinos fiatal hölgy.

Bármilyen hihetetlen, de eddig mindössze egy versenyt nem tudott megnyerni: a Superbodyt, amit éppen a hétvégén rendeznek meg Budapesten. Mint mondta, addig nem hagyja abba a versenysportot, amíg erről a viadalról nem távozik aranyéremmel. Utána sem pihenhet, ugyanis november 14-én a fővárosi Kongresszusi Központban rendezik meg egy másik szövetség világbajnokságát, amin szintén színpadra lép. Amikor rákérdeztünk, vajon melyiket választaná, ha csak az egyiket nyerhetné meg, azonnal rávágta: „A Superbodyt!”

Még a szüleivel él egy háztartásban, akik szinte minden versenyre elkísérik őt. Édesanyja Üzbegisztánban is Zsanett mellett volt, hiszen amellett, hogy az anya és lánya a legjobb barátnők, az édesanya ráadásul a fodrász és sminkes szerepkörét is betölti minden versenyen.

„Nem titok, már készülök az önálló életre, hiszen most már anyagilag is sikerült megalapoznom az életemet. Kérdezték már tőlem, hogy mi van a családalapítási projekttel. Nos, már régóta szeretnék édesanya lenni, annak idején bébiszitterként is dolgoztam korábban, imádom a gyerekeket, de most a sportkarrierem áll a középpontban. De biztos vagyok abban, hogy eljön majd a családalapítás ideje is” – jelentette ki huncut mosollyal az arcán Zsanett.

B. Molnár László

Még szintén érdekelheti...