Közlekedés

Megváltozott a parkolási rend a dunakeszi kormányablaknál

Megváltozott a parkolási rend Dunakeszin, a Verseny utca jobb oldalán – a vasúti felüljárótól a MÁV Nagyállomás felé haladva -, melyet eddig P+R parkolóként használhattak az autósok. A változás lényege, hogy a döntés értelmében már csak két óra várakozásra van lehetőség az útpályával párhuzamosan kiépített parkolóhelyen.

A városháza az önkormányzat hivatalos honlapján erről tájékoztatja az autósokat, akik figyelmét felhívják arra, hogy megváltozott a parkolási rend a Verseny utcában, a kormányablak közelében.

„A Verseny utca jobb oldalán, a párhuzamosan húzódó parkolósáv már nem tartozik a P+R parkolóhelyek közé, ott legfeljebb kétórás várakozásra van lehetőség” – írják.

Hiánypótló létesítményként funkcionál Dunakeszin a szeptemberben megnyitott kormányablak. A szomszédos MÁV Nagyállomás miatt kialakított P+R parkolók már nemcsak az utazóközönség számára biztosítanak megállóhelyeket, hanem a kormányablak miatt megnövekedett forgalmat is ki kell szolgálniuk.

„Megkérjük a „Max. 2 óra” kiegészítő táblával jelölt parkoló zónát használó autósokat, hogy tanuló órával, vagy egyéb módon (pl. papírra felírva az órát és a percet) jelöljék az érkezés időpontját. Jelölés hiányában a közterület felügyelők bírságot szabhatnak ki. Az óra a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán a Dunakeszi Kártya felmutatásával 100 Forint ellenében megvásárolható (Dunakeszi Kártya nélkül 500,-), vagy bármelyik papírboltban beszerezhető” – írja a dunakeszi.hu.

Még szintén érdekelheti...