Egészségügy

Dunakeszin pénteken lesz az év utolsó véradása

A tizenötödik országos vasutas véradónap keretében december 17-én, Dunakeszin várják a véradókat – közölte a MÁV Zrt. az MTI-vel.

    Mint írták, a MÁV a Vasutas Országos Közművelődési és Szabadidő Egyesülettel (VOKE), a Magyar Vöröskereszttel és az Országos Vérellátó Szolgálattal együttműködve 13 városban szervezett országos vasutas véradónapot.

   A 13 helyszín között van Dunakeszi is, ahol december 17-én várják a véradás egészségügyi feltételeinek megfelelő vasutasokat, utasokat és civil lakosokat, akik hozzájárulhatnak az ünnepek alatti kiegyensúlyozott és folyamatos vérellátáshoz.

A József Attila Művelődési Központban pénteken 10 és 18 órakor között várják a véradásra jelentkezőket.

    A közlemény szerint az esemény szervezői a szeretet ünnepének közeledtével az önzetlen segítségnyújtás fontosságára, az utasok és a vasutasok összefogásának jelentőségére szeretnék felhívni a figyelmet.

    Azt kérik, aki vért adna, vigye magával a személyi igazolványát, TAJ-kártyáját és lakcímigazolványát, illetve rendszeres véradóként a véradó kiskönyvét.

    Felhívták a figyelmet arra, hogy a koronavírus-járvány miatt a véradási folyamat fokozott körültekintést igényel. A helyszíneken a szakemberek mindent megtesznek a biztonságért, de a szervezők külön felhívják a figyelmet arra, hogy csak az menjen vért adni, aki teljesen egészségesnek érzi magát.

A folyamatos vérellátás érdekében vérellátó intézményeink karácsony előtt, és a karácsonyt követő munkanapokon is nyitva tartanak. Aki teheti, ezekben a napokban is segítsen, hiszen a gyógyulásukra váró betegek is számítanak a véradókra – közölte a szolgálat az MTI-vel.

    Mint írták, december 13. és 23. között szaloncukor, míg december 27. és 31. között szerencsehozó lencsével ajándékozzák meg a véradókat.

    A véradási helyszínekről és időpontokról a www.ovsz.hu/ver/veradasok címen lehet tájékozódni.

Még szintén érdekelheti...