Ünnepi kitekintő

Közösen díszítik fel Dunakeszi karácsonyfáját

Gyönyörű adventi koszorúval körülfont, egy civil polgár által adományozott karácsonyfa a Casalgrande tér ékessége, melyen az eddig elhelyezett díszeket újabbakkal gazdagítanak, színesítenek szombat délután.

Dióssi Csaba polgármester közös karácsonyfa-díszítésre hívja a dunakeszieket, akikkel – a saját dekorációjuk mellett – felfüggesztik a kézzel készített díszeket. Az már ismert, hogy a REDIT Közösségi Örömtánc Klub tagjai színes gömbökkel díszítik a város karácsonyfáját, a névtelen felajánlók mellett a Dunakeszi Diófa Nagycsaládosok Egyesülete is küldött ajándékot.

A városi karácsonyfa közös feldíszítésének ötletgazdája, Dióssi Csaba polgármester meglepetésprodukciót is ígér mindazoknak, akik már 15 órára megérkeznek.

A közös díszítés 15:30 órakor kezdődik, ami után Mihályi Réka, Masni és Pocó koncertje, majd Takács Nikolas fellépése következik.

Egy másik fadíszítésre is készül Dunakeszi Város Önkormányzata, Nyíri Márton környezetvédelemért felelős alpolgármesterrel. December 20-án, hétfőn, 14 órakor a főtéri fenyőfa különleges öltözetet kap. A Zöld Dunakeszi Program jegyében – viharban kidőlt fát felhasználva – fakorongokat készítettek a Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. asztalosai, amelyre a REDIT Közösségi Örömtánc Klub tagjai rénszarvasfejecskét festettek. „Minden egyes korongra kerül egy keresztnév és egy születési dátum is azoknak a babáknak a tiszteletére, akik idén születtek, és a babacsomag igénylése miatt az önkormányzat is hírt kapott róluk. De a díszítésre azokat is várják, akik esetleg még nem igényelték meg a csomagot. Számukra is lesznek előkészítve korongok, amelyeket megrajzolás után szintén feltehetnek a fára. A karácsonyfa januári leszedése után pedig minden szülő átveheti gyermeke korongját a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán” – nyilatkozta lapunknak Takács Edit, a Dunakeszi Programiroda rendezvényszervezője.

Dunakeszin hosszú évek óta széles körű a karácsonyi ajándékozás és összefogás. A Szabó József, önkormányzati képviselő, egyházügyi tanácsnok által útjára indított adománygyűjtéshez minden évben nagyon sokan csatlakoznak. Idén, például a Természetesen Dunakesziért Egyesület – mintegy 250 ezer forint értékben – 50 csomag tartós élelmiszert adott át a helyi családsegítő központnak, hogy juttassák el azokat a rászoruló családoknak.

Sz. H. – V. I.

Még szintén érdekelheti...