Vác

Elkészült a váci Esze Tamás laktanya területének tanulmányterve

Nyilvánosságra hozta Vác Város Önkormányzata az egykori Sallai, később Esze Tamás laktanya településtanulmány-tervét. Komplex városrészt alakítanának ki kertvárosias hangulattal, több szolgáltatással ellátva – szemlézte a vaci-naplo.hu az estv.hu tudósítását.

A városrésznyi területen már évek óta működik a Waldorf óvoda, nemrég a női kézilabda akadémia is felépült ott, az önkormányzat pedig legutóbb 3 hektárt értékesített a területből, amit egy hazai élelmiszerhálózat vásárolt meg. Az elképzelés szerint a terület nagy részén deákvár kertvárosias hangulatának megfelelően folytatódna a beépítés, a régi épületek közül pedig amit lehet, felújítanának és önkormányzati bérlakásokat, esetleg idősotthont alakítanának ki.

A több tíz hektáros városrészen szabadidőparkot, kulturális és sportlehetőséget is terveznek, továbbá boltok is felépülnének. Komplex városrész kialakítására törekednek – mondta a Nagyító felvételén Matkovich Ilona polgármester – mégpedig azért, hogy az, aki majd ide költözik, az lehetőleg minél több szolgáltatást megtaláljon a lakása közelében.  „Ami viszont nagyon fontos, hogy egy komplex kisvárosban gondolkodunk ezeken a kiesőbb területeken. Ez azért van, mert a közlekedés, mindenki tapasztalja, hogy egyre sűrűbb, hiszen egyre többen vagyunk. Ezért szeretnénk minél több lehetőséget például Deákváron megvalósítani. Hogyha a gyereket el akarja valaki vinni akár kosáredzésre, akár tanuszodába, akkor ne kelljen átutazni feltétlenül a városon, hanem, hogy Deákváron is megtehesse ezt” – fogalmazott a városvezető.

Még szintén érdekelheti...