Sport

EHF NŐI KÉZILABDA EURÓPA-LIGA, D-csoport – Higgyünk bennük, egyre jobbak lesznek

A Váci NKSE csapata az EHF női kézilabda Európa-Liga D-jelű csoportjában lejátszotta harmadik, az első fordulóból elhalasztott mérkőzését Franciaországban. Az ellenfél a Chambray Touraine együttese volt. A román Valcea elleni idegenbeli tíz, majd a dán Viborgtól elszenvedett egygólos hazai vereséget követően ezúttal kettővel maradtak alul a váci lányok.

Egybehangzó vélemény: ez az igencsak fiatal és tehetséges játékosokból álló váci csapat sokkal-sokkal többre lesz képes, ha továbbra is megkapja a bizalmat, alázatosan készül a feladatokra és képes lesz kijavítani azokat a hibákat, amelyek még időnként jellemzik a játékát.

Ne feledjük, a Valcea és a Viborg a közelmúltban még a Bajnokok Ligájában vitézkedett, tőlük tehát nem szégyen kikapni, főleg nem úgy, ahogyan a dánok ellen kézilabdázott a piros-kék együttes és valóban csak egy lépésre állt a bravúrtól. A félidei döntetlen és a 26-25-ös vereség a háromszoros BL-győztessel szemben optimizmusra adhat okot. Ha valamivel rutinosabb ez a nagyon alacsony átlag-életkorú gárda, még a győzelem sem lett volna elképzelhetetlen. Kimondható: a játékosok hozzáállására, elszántságára építeni lehet.

Ahogyan a vezetőedző, Ottó Katalin fogalmazott, rengeteg munka kell még ahhoz, hogy a szoros végjátékokra fel tudjanak készülni és a maguk javára fordítsák az eredményt. Emellett a kézilabdázás talán legfontosabb elemét, a védelem visszarendeződését is gyakorolni kell. És természetesen nemzetközi rutinra is szükség lesz, amit csak a mérkőzések hosszú sora alatt lehet megszerezni.

A csapat eddigi utolsó EL találkozóján a Chambray ellen az volt a kérdés, sikerül-e versenyben maradniuk a csoport első két helyének valamelyikéért vagy mindez minimálisra csökken. Azt vártuk, hogy a két válogatott kerettag, Kuczora Csenge és Kácsor Gréta viszi majd a hátán a csapatot, de csalódnunk kellett. Rengeteg hibát vétettünk és ezt könyörtelenül kihasználták a franciák. Kevés volt a dinamika, nagyon gyenge a védekezés és ezzel együtt a kapusteljesítmény. Az egyetlen kellemes színfoltot Ballai Borbála játéka jelentette. Kísértetiesen hasonlított az összecsapás képe a Valcea elleni tízzel elveszített találkozóra. Nem csoda, hogy a szünetre már hétgólos hátrányba került a Vác.

A második játékrészben jött a feltámadás, feljavult a csapat teljesítménye. A záró harminc percet öt góllal nyerték a lányok, de a vége 29-27 oda. Bosszantó, hogy a félidőt tekintve verhető gárdától kapott ki a Vác. Három találkozót követően nulla pontos a csapat, de lesz még két hazai ütközet, új reményekkel.

Jaberits Zsolt

Korábbi felvételen a franciák ellen 7 gólt szerő Kácsor Gréta

Még szintén érdekelheti...